Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Claas
  • 11.10.2020. 18:00

Claas predstavio silažni adapter Orbis 900 transportne širine 3 metra

Vožnja prometnicama sada je moguća bez potrebe za posebnim odobrenjem. Zahvaljujući izvanrednoj vidljivosti, brzina prijevoza od 40 km/h može se sigurno održavati.

Foto: Claas
  • 205
  • 19
  • 0

Claas je za novu sezonu 2021. predstavio najnoviji adapter za silažni kombajn Orbis 900. Kao i kod modela Orbis 750, okvir novog sastoji se od pet dijelova. To mu omogućuje brzo sklapanje i izuzetno kompaktan dizajn, prilagođen je vožnji cestom, bez značajnijeg ugrožavanja vidljivosti sprijeda ili sa strane.

Kako ističu iz ove tvrtke, kao rezultat nove transportne širine od samo 3 metra, vožnja prometnicama sada je moguća bez potrebe za posebnim odobrenjem. Zahvaljujući izvanrednoj vidljivosti, brzina prijevoza od 40 km/h može se sigurno održavati.

Tijekom sklapanja/rasklapanja, potpuno integrirana transportna zaštita s naljepnicama s upozorenjem i osvjetljenjem automatski se okreće u odgovarajući položaj za prometovanje ili rad na terenu. Čitav postupak traje samo 30 sekundi, a čak ni ne zahtijeva da vozač izlazi iz kabine.

svc
Transportna širina adaptera je 3 metra

"To znatno skraćuje vrijeme prijevoza i postavljanja te smanjuje radno opterećenje operatera tijekom transfera. Pri brzini između 2 i 7 km/h, dodir gumba je sve što je potrebno za pokretanje postupka automatskog sklapanja", ističu iz Claasa.

Kako ne bi premašili opterećenje pogonske osovine od 11,5 t, dostupan je integrirani transportni sustav koji se raspoređuje automatski kada se aktivira način vožnje cestom ili prigušivanje oscilacija. Iz tvrtke ističu kako je pričvršćivanje 8,93 metara širokog Orbisa 900 također "mačji kašalj". 

Univerzalna upotreba

Ravan kut za ugradnju s dva različita položaja i vrlo ravna izvedba omogućuju rezanje stabljike do čak 85 mm. Ove karakteristike i upotreba malih i velikih trostupanjskih transportnih diskova znače da se ovaj adapte može koristiti ne samo za kukuruz, već i druge silažne usjeve. Osim toga, pogodan je i za one niskog rasta. Veliki diskovi neposredno ispred jedinice osiguravaju pouzdanu obradu čak i velikih količina. Osigurano je i da se klipovi koji su pali također otpreme do grla.

hjh
Zbog malih i velikih trostupanjskih transportnih diskova Orbis 900 može se koristiti ne samo za kukuruz, već i druge silažne usjeve

Ističu kako se vodilice u područjima s velikim trošenjem mogu jednostavno zamijeniti, a umjesto standardnih komponenata protoka usjeva, kao opcija postoje verzije PREMIUM LINE otporne na habanje. Potonje se sastoje od vodećih čeličnih traka, dovodnih bubnjeva s dodatnim premazom i noževa otpornih na habanje oblika polumjeseca. Naglašavaju kako modularni dizajn bubnjeva olakšava eventualne popravke.

Sustav transporta u obliku slova V podupiru dva napojna konusa na rotorima sa svake strane. Bubnjevi s tri postavke podešavanja brzine omogućuju siguran, uzdužni prijenos usjeva

Glavni prijenosnik s dvije brzine olakšava njihovu prilagodbu različitim uvjetima rada. Mjenjači rade na malim okretajima i stoga smanjuju trošenje. Također, pojašnjavaju da svi pogoni imaju sveobuhvatnu zaštitu od preopterećenja.

cs
Zbog male transportne širine omogućena je izvrsna vidljivost iz kabine

Izvrsno praćenje kontura, bez obzira na karakteristike tla

Unatoč velikoj radnoj širini, Orbis 900 može optimalno pratiti konture tla. To je omogućeno nagibnim okvirom s korekcijom +/- 5° u kombinaciji s AUTO CONTOUR sustavom. Uz dvije standardne trake senzora na vanjskim rubovima, kao opcija dostupna je i treća, centralno postavljena. To osigurava daljnje zamjetno prilagođavanje, posebno na neravnom tlu.


Tagovi

Claas Kukuruzni adapter Orbis 900 Silažni adapter


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?