Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šumadija
  • 11.11.2017. 08:30

Do napuštene kuće na selu već za 2.500 €

U Šumadiji postoji mnogo napuštenih kuća. One se uglavnom prodaju po niskim cenama. Raspon cena je od 2.500 evra do 10.000 evra. Ipak, oni koji imaju više novca mogu sebi da kupe modernije i luksuzno opremljene kuće koje koštaju i preko 30.000 evra.

Foto: Kusadak Online
  • 2.159
  • 46
  • 0

Iako mnogi ljudi u našoj zemlji, u poslednje vreme napuštaju sela, drugima je život na selu blagodet. Naročito se to odnosi na one koji nemaju nikakav krov nad glavom.

Opština Topola je, zahvaljujući regionalnom stambenom programu, pojedinim izbegličkim porodicama, koje tamo žive, obezbedila dom. Kako kažu predstavnici te opštine, jedna takva kuća košta 9.500 evra, dok se s druge strane, napuštene kuće po šumadijskim selima prodaju znatno jeftinije.

Nekome koliba - nekome palata

Mnogi od izbegličkih porodica decenijama čekaju da dođu do svoje kuće i parčeta zemlje, pa zato ne čudi što neki od njih kažu da su takve napuštene kuće za njih kao "kuća na Dedinju". Oni napominju da je život je na selu je lep, naročito za one koji vole da na imanju gaje biljke ili drže stoku.

Raspon cena kuća na selu od 2.500 do 30.000 evra

Inače, u Šumadiji postoji mnogo napuštenih kuća. One se uglavnom prodaju po niskim cenama. Raspon cena je od 2.500 evra do 10.000 evra. Ipak, oni koji imaju više novca mogu sebi da kupe modernije i luksuzno opremljene kuće koje koštaju i preko 30.000 evra.

Napuštene kuće vape za domaćinima

Mada pojedincima kuća na selu znači početak novog života, za neke Kragujevčane život na selu je trenutno samo lepa želja. Za mnogu ljude je život u gradu ipak bolja opcija, pa je to glavni razlog što mnoge kuće u selima u Šumadiji čekaju neka bolja vremena da konačno dobiju svoje vlasnike.

Foto: Kusadak Online! / Flickr


Izvori

Nova ekonomija


Tagovi

Kuća Selo Topola Šumadija Kragujevac Izbeglice Cena Kupovina Agroklub Poljoprivreda Srbija


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.