Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreće
  • 12.07.2022. 16:30

Dva prevrtanja traktora: Smrtno stradao muškarac, a drugi je teško ozlijeđen

Na ravnom dijelu ceste vozač je traktorom sišao izvan kolnika, niz cestovnu kosinu, gdje je došlo do prevrtanja traktora, navela je policija.

Foto: Bigstock/iPixel Studio
  • 297
  • 53
  • 0

Na nerazvrstanoj cesti koja povezuje lokalnu cestu broj 20039 (Orehovica-Prelog-Donja Dubrava) i Donji Vidovec, smrtno je stradao 54-godišnjak. Nesreća se dogodila jučer, 11. srpnja oko 15:40 sati, objavila je Policijska uprava međimurska.

Kako navode, upravljajući neregistriranim traktorom navedenom nerazvrstanom cestom, vozilo se nije držao što bliže desnom rubu kolnika te na tolikoj udaljenosti od njega da ne ugrožava druge sudionike te ne izlaže sebe opasnosti.

"Zbog opisane situacije na ravnom dijelu ceste vozilom je sišao izvan kolnika, niz cestovnu kosinu, gdje je došlo do prevrtanja, a potom i prignječenja gornjeg dijela tijela vozača, ispod stražnjeg lijevog kotača", objavila je policija.

Izlaskom na mjesto događaja liječnica tima hitne medicinske pomoći konstatirala je smrt vozača traktora. Na mjesto događaja izašli su pripadnici JVP-a Čakovec, koji su pomogli u izvlačenju tijela unesrećenog.

"Kako bi se utvrdio točan uzrok smrti 54-godišnjaka naložena je sudska obdukcija", kažu iz policije dodavši da je provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno da je smrtno stradali upravljao poljoprivrednim strojem za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog neobavljenog izvanrednog zdravstvenog pregleda na koji je upućen.

Još jedno prevrtanje 

U Donjem Maclju je u subotu, 9. srpnja došlo do prevrtanja traktora kojom prilikom je vozač zadobio teške tjelesne ozljede.

"Do njegovog prevrtanja s priključnim strojem došlo je kada je 48-godišnji hrvatski državljanin neregistriranim traktorom obrađivao poljoprivrednu površinu uz nagib njive i prevrnuo se", objavili su iz Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Ozlijeđeni je prevezen vozilom Hitne medicine pomoći u Opću bolnicu Zabok gdje je utvrđeno kako je zadobio teške tjelesne ozljede.


Tagovi

Nesreća Prevrtanje traktora Smrtni slučaj


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.