Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed poljoprivrednika
  • 06.08.2015. 17:30

Francuski poljoprivrednici pokazali snagu!

Svinje u trgovačkim lancima u Francuskoj, požari i blokade na cestama. Kako će Vlada riješiti problem nezadovoljnih poljoprivrednika?

Foto: Georges Gobel
  • 147
  • 5
  • 0

Nakon tjedan dana blokada gradova, cesta i turističkih mjesta diljem Francuske, poljoprivrednici su rekli što misle o trgovačkim lancima. Tako su istovarali gnojivo pred njihovim vratima, puštali životinje unutar prodajnih mjesta. Svoje su nezadovoljstvo usmjerili i na državne institucije.

Na cestama su katastrofalne kolone uzrokovane blokadama traktora, ali i zapaljenim sijenom i gumama. U centru gradova diljem Francuske na tone mrkve, bundeve, jaja i mlijeka. Stanje se ne popravlja, unatoč pokušajima francuske Vlade da postigne rješenje situacije i spriječi daljnje iskazivanje nezadovoljstva proizvođača na ulicama Francuske.

40 tisuća radnih mjesta u krizi

22 do 25 tisuća francuskih stočara na rubu je stečaja, a to bi predstavljao gubitak od 40.000 neposrednih radnih mjesta! Predsjednik države apelira na velike trgovačke lance da dignu otkupne cijene svinjskog i goveđeg mesa, i to obrazlaže visokom kvalitetom domaćih proizvoda.

Foto: Georges Gobel


Tagovi

Prosvjed Francuski poljoprivrednici Trgovački lanci Otkupne cijene Zapaljeno sijeno Francuska


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."