Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mladi poljoprivrednici
  • 13.11.2022. 18:00

I Austrija ima svoj kalendar mladih farmera i farmerica - jako su atraktivni

Osim što sadrži sve važnije datume, njime se željelo poljoprivredu i šumarstvo predstaviti na atraktivan način što je na kraju ispala odlična reklama za čitav sektor

Foto: Facebook/Jungbauernkalender
  • 1.402
  • 199
  • 0

Nemaju samo irski farmeri svoj kalendar. Dapače, u Austriji se on izdaje već 22 godine. Bila je to ideja Jakoba Taibingera i Franza Tonnera, a izdaje ga Uruženje mladih poljoprivrednika Austrije. 

Osim što sadrži sve važnije datume, njime se željelo poljoprivredu i šumarstvo predstaviti na atraktivan način što je na kraju ispala odlična reklama za čitav sektor. S nakladom od 2.000 komada, prvi kalendar rasprodan je u roku od nekoliko dana. Prve, 2001. na njemu su bile samo farmerice, a nakon kritike žena, promtno je reagirano i već je 2002. krenuo je izlaziti i u ženskom i u muškom izdanju, a kasnije i mješovito. 

Na kalendaru se nalaze mladi, uspješni farmeri iz različitih sektora poljoprivrede - stočarstva, vinogradarstva, šumarstva i drugih. 

Tako je na njemu i mlada poljoprivrednica Lisa koja je inače vojnikinja, ali se zbog ljubavi preselila na farmu te s dečkom upravlja stadom od 40 grla junadi. 

Mladi vinar Florian s djedom i bakom brine o nasadu vinove loze na 14 hektara, a jednog dana će i preuzeti posao. Još uvijek radi u jednoj od najpoznatijih vinarskih tvrtki u Austriji gdje je odgovoran za 50 zaposlenih i 130 ha vinograda.

Dakle, tri su vrste kalendara - ženski, muški i mješoviti, a koštaju 33, odnosno 60 eura. 


Tagovi

Kalendar poljoprivrednika Mladi poljoprivrednici Jungbauerncalendar #jbk2023 Austrija


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]