Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 08.05.2020. 16:30
  • Mannheim, Njemačka

John Deere: Connected Support prepoznaje moguće kvarove prije no što postanu problem

Connected Support™ je alat koji omogućava povezanost stroja i napredno korištenje ulaznih podataka, dok je stroj u radu, saznali smo na online konferenciji koju je održala tvrtka John Deere.

Foto: John Deere
  • 774
  • 138
  • 0

Tijekom proteklih pet godina, tvrtka John Deere i njegova zastupnička mreža uspostavili su Connected Support™ kako bi uslugu za korisnike učinili puno lakšom i bržom. Zbog preventivnih mjera, održali su u četvrtak, 7. svibnja, prvu online konferenciju za medije o ovom novom alatu za kojeg su osvojili srebrnu medalju na sajmu SIMA 2019. 

Njihovi stručnjaci i distributeri iz Velike Britanije, Francuske i Njemačke podijelili su iskustva o tome kako je ovaj alat pomogao korisnicima posljednjih tjedana koji su bili vrlo izazovni za sektor poljoprivrede, ali i kako će mijenjati njihovo poslovanje u budućnosti.

U uvodu je Matthias Steiner izjavio kako su ovo teška vremena za sve, no da se hrana mora proizvoditi. Istaknuo je i da je digitalizacija ključna: "Ona neće riješiti problem, ali će pomoći u njegovom smanjenju".

O čemu se točno radi? Connected Support™ je alat koji omogućava povezanost stroja i napredno korištenje ulaznih podataka, dok je stroj u radu. Time se smanjuje vrijeme dijagnostike i vrijeme u kojem stroj ne radi, što rezultira njegovom višom razinom dostupnosti, poboljšanim performansama i nižim troškovima upravljanja.

Pravovremeno prepoznavanje kvarova

Nova usluga pruža daljinski pregled stroja i obavijesti putem JDLink-a (ne miješati ga sa satelitskim prijemnikom StarFire koji je potreban samo za precizno navođenje u poljoprivredi, dok se JDLink koristi isključivo za strojni prijenos podataka), koje dobiva John Deere zastupnik.

dv
Alat omogućava brzo i jednostavno prepoznavanje kvarova na strojevima i rješavanje istih

Naime, servisni tehničari mogu se na daljinu povezati sa strojevima kupaca kako bi pravovremeno prepoznali potencijalne kvarove, riješili pogreške koje mogu postati problem i pomogli korisnicima u postavljanju ili prilagođavanju njihovih strojeva.

"U početku sam bio skeptičan, no jedan dan mi je stiglo upozorenje da hidraulična pumpa na traktoru ne funkcionira. Budući da ju je distributer imao na stanju, dostavljena je i zamijenjena već idućeg jutra. Ovaj alat mi osigurava da imam spremne strojeve kada ih trebam!", podijelio je svoje iskustvo Ehler Stöver, poljoprivrednik i poduzetnik iz Njemačke.

Jedan od ključnih sustava je Proactive Response koji trgovcima pruža informacije i upozorenja o stanju, dok je drugi Remote Support koji im pruža pristup zaslonu pojedinog stroja.

Kako sustav funkcionira?

Proactive Response sustav

Iz tvrtke naglašavaju kako je Expert Alerts usluga koja predstavlja najvažniju značajku Connected Supporta. Ona predviđa mogući zahtjev za popravcima, kao i tehničke poteškoće u vezi s radom na stroju prije nego što se stvarno pojave. Na temelju povijesnih i anonimiziranih podataka stroja, kao i algoritama za otkrivanje pogrešaka i optimizaciju, sustav automatski analizira podatke i prosljeđuje upozorenja servisnom tehničaru.

Iz tvrtke Thomas Sherriff iz Velike Britanije objasnili su kako se podaci i status povezanih strojeva pojavljuju na nadzornoj ploči računala putem sustava Machine Dashboard. Naime, na ekranu se prikazuje popis strojeva koje zaposlenik distributera stalno nadgleda, a greške koje Expert Alerts sustav smatra najznačajnijim, uvijek su na vrhu popisa.

Pomoć u postavljanju stroja za rad

Remote Display Access omogućava tehničaru da se, dok sjedi u uredu, poveže sa zaslonom u kabini kako bi pomogao u postavljanju stroja za rad. Također mu omogućuje da utvrdi pogrešne postavke ili pogreške u radu, a koje se mogu postavljati korak po korak s vozačem. Ne samo što ovo štedi vrijeme i novac, već poljoprivrednici imaju i koristi od savršeno organiziranog stroja, a da se pritom potpuno socijalno distanciraju od tehničara, što je danas vrlo važno.

cd
Stručnjak se povezuje na daljinu sa zaslonom u kabini te tako omogućuje postavljanje stroja za rad

Iz John Deerea nadalje navode Service ADVISOR Remote pomoću kojeg, ako servisni alati pokazuju da nešto nije u redu s uređajem, tehničar također može daljinski pristupiti dijagnostičkom sistemu stroja. Kvarovi se često mogu otkloniti izravno pomoću ove usluge, dok se istovremeno mogu izvršiti potrebna ažuriranja softvera.

Kako bi Connected Support™ funkcionirao, iz tvrtke navode kako su potrebna tri glavna elementa:

  • Da stroj bude opremljen telemetrijom koja može prenositi prikupljene podatke tijekom rada. Kupac mora dati suglasnost za prijenos podataka tako da trgovac može primiti upozorenja sa stroja.
  • Posebni John Deere alati koji omogućuju automatsku procjenu i prijenos podataka. Jedinice odgovorne za ove procese nalaze se u tvornicama proizvoda i usko surađuju s odjelima za razvoj, testiranje i proizvodnju.
  • Obučeni stručnjaci koji mogu upravljati Connected Supportom na temelju analiza podataka.

Kako to ukratko izgleda, pogledajte u videoprilogu:

"Već je više od 50.000 JD strojeva povezano u Europi, a taj broj svakodnevno raste. Na temelju trenutnog iskustva, John Deere Connected Support i dalje će biti važan i sastavni dio naše usluge, čak i nakon završetka pandemije koronavirusa", zaključuju iz tvrtke.

Ovaj alat ugrađen je u nove strojeve, no sigurno vas zanima, može li se koristiti i na onima koji su stari nekoliko godina? Može. Potrebno je samo povezati stroj pomoću telemetrije bez dodatnih troškova, a za više informacija obratite se distributeru Novocommerce International na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

John Deere Konferencija Connected Support™ Pomoć poljoprivrednicima


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]