Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novi zastupnik John Deer-a
  • 06.05.2017. 12:00

"Kite" - vetar u leđa za John Deere program

Bolji servis, brža nabavka rezervnih delova, povoljniji uslovi kupovine John Deere traktora i kombajna, samo su neke od prednosti koje donosi Kite d.o.o., zvanični distributer za Srbiju tog brenda.

Foto: Đorđe Simović
  • 4.509
  • 209
  • 0

Nastala pre 40 i više godina kao konglomerat 7 preduzeća, Kite z.a.d. jedna je od najmoćnijih kompanija u agrokompleksu Mađarske. Zastupnik John Deer programa na tamošnjem, od 1. maja, aktivan je i na tržištu Srbije.

Reference u Mađarskoj su više nego impozantne. Uz prodaju, servis, već osam godina učestvuju u istraživanjima što je rezultiralo dobrim delom da je precizna poljoprivreda u Mađarskoj zastupljena na više od milion hektara. Otklonili su sve kritične tačke od finansiranja, prodaje do servisa. U servisu u Mađarkoj je zaposleno 285 ljudi jer kako kaže direktor Šandor Guba, kombajn godišnje radi 40-45 dana i samo 24h u zastoju pravi ogroman gubitak.

U Mađarskoj su John Deer kombajni zastupljeni sa 30% a u Srbiji sa 10%.

"Kite" u Srbiji - prodaja mašina, servis

"Kite d.o.o." registrovan u Srbiji prodavaće mašine, brinuti o servisu, plasirati repromaterijal za biljnu proizvodnju a otkupljivaće i primarne poljoprivredne proizvode. U početku pšenicu, kukuruz i suncokret a kasnije i soju i uljanu repicu. S obzirom na to da je učešće John Deer-a u prodaji novih traktora u u korpusu "zapadnih" mašina 20-25%, ambiciozan plan je da to u narednom periodu bude učešće u ukupnom delu prodatih novih pogonskih mašina. Ova kompanija biće zastupnik i JCB programa s obzirom na sve veću zainteresovanost poljoprivrednika za teleskopske utovarivače (telehendlere) na našem tržištu.

Predstavnici Mađarske i Srbije za John Deer

Mišković: John Deer - efikasnost, ušteda i prestiž

Za nesmetano odvijanje trgovine i pružanje usluga u kompaniji "Kite d.o.o." odgovoran je izvršni direktor Đorđe Mišković koji je rado odgovorio na nekoliko pitanja za Agroklub.

Kakav će benefit imati poljoprivrednici u Srbiji dolaskom kompanije Kite koja je zvanični distributer John Deere traktora i kombajna?
Došla je kompanija sa izuzetnom finansijskom moći koja će moći da razvija i prodaju i postprodaju po svetskim standardima. Ona će pokušati da približi koncept precizne poljoprivrede na još većim površinama kod nas.

Najavljujete efikasniji i brži servis. Kakve ste tu novine predvideli?
Stavili smo akcenat na zapošljavanju kvalifikovanih mehaničara-servisera inženjera i jedan deo smo preuzeli u dogovoru sa kompanijom RTI koja je bila do sada zastupnik John Deer programa. Drugi deo je rezultat konkursa koji je bio objavljen u protekle dve nedelje. Kada su u pitanju rezervni delovi, pored skladišta u Novom Sadu, isporuke će biti na nedeljnom nivou sa lagera u Nemačkoj, a za one potrebe "preko noći" tu nam je na raspolaganju lager u okolini Segedina.

11 servisera-inženjera će se brinuti da u roku od 24 sata svaka mašina ponovo bude na njivi, kaže Mišković

Uz servisere u "Kite-u" je zaposleno 8 prodavaca mašina, četvoro je zaduženo za prodaju ulja i rezervnih delova, petoro za marketing i uz direktora Imrea Kiša i mene to je tim od 30 ljudi, dodaje Mišković.

Činjenica je da se na našem tržištu više prodaju "istočni" brendovi poljomehanizacije. Koji su vaši argumenti prema poljoprivrednicima za kupovinu traktora i kombajna John Deer?
Argumenti su trajnost, najsavremenija tehnološka rešenja, ergonomski uslovi za rukovaoca, kontrola informatičkim tehnologijama svih drugih priključnih funkcija za mašine koje se nalaze iza traktora, zatim tu je veoma razumna potrošnja goriva što je bitan element za današnje vreme. Ne smemo zaboraviti ni prestiž. John Deer traktore farmeri doživljavaju kao jednu vrstu cilja, životnog dostignuća.

John Deer se proizvodi i na istoku, u Aziji i na zapadu. Da li ima nekog odstupanja u kvalitetu?
Sve ono što ponese etiketu i serijski broj John Deer koji se uvodi u jedinstveni katalog, mora da zadovolji prag kvaliteta. Kontrolor na kraju proizvodne linije sigurno neće pustiti proizvod iz fabrike na probno korišćenje ukoliko to nije po standardima ove svetske kompanije. Ono što cenovno definiše i raspoređuje u nekoliko grupa je nivo opreme, generacija motora, specijalan zahtev za određena tržišta. Fabrike postoje u SAD, Brazilu, zapadnoj Evropi, Indiji i drugim zemljama.

Povoljnosti za kupce na predstojećem sajmu u Novom Sadu

Koje ćete povoljnosti dati na predstojećem 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu za kupce John Deer traktora i kombajna?
To će biti ponuda u saradnji sa OTP bankom. Biće to prijatno iznenađenje kupcima koji će doći na otvaranje sajma. Mi nastavljamo saradnju i sa ostalim bankama gde gravitira kupac. Kreditna istorija koju je klijent godinama stvarao sa jednom bankom ne treba da bude remećena bilo kakvim senzacionalnim ponudama. Mi smo tu da se prilagodimo kupcu. Radno mesto menadžera finansijske podrške u prodaji je upravo to. Mi smo ga uveli kao pomoć kupcu.
Nije ovde stvar ni u uveravanju ni u ubeđivanju ni kupovini po svaku cenu. Kupcu ćemo predočiti ponude i kontakte u bankama i lizing kućama a on će odlučiti na usnovu učešća, ostataka plaćanja, rasporedu plaćanja, grejs periodu. Od kupca do kupca možemo prilagoditi njegove platežne sposobnosti.

Na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu "Kite d.o. o." će na 1.470 m2 prikazati 30 eksponata pa će to biti i prava prilika za sklapanje novih aranžmana.


Foto: Đorđe Simović


Foto prilog


Tagovi

John Deer Kite Đorđe Mišković. Imre Kiš Šandor Guba JCB


Autor

Đorđe Simović

Više [+]

Dugogodišnji agrarni novinar, objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Nosilac više nagrada za agrarno novinarstvo. Moto: "Nemoj pa se ne boj."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)