Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Topovsko zrno u vrtu
  • 23.05.2018. 18:00

Kopao vrt i nabasao na topovsko zrno iz 2. svjetskog rata

Okopavanje vrta moglo je završiti kobno za 32-godišnjaka.

Foto: Bigstockphoto/Roman Nerud
  • 308
  • 18
  • 0

Topovsko zrno kalibra 76 milimetara, zaostalo iz 2. svjetskog rata, pronašao je 32-godišnjak okopavajući jučer svoj vrt u Đurđevcu, u susjednoj Hrvatskoj. Srećom, nije motikom udario o zrno već je, pronašavši ga, nazvao policiju. Kako navodi koprivničko-križevačka policija, zrno je preuzeo i pohranio do uništenja policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Osim ovoga slučaja, nedavno je u Hrvatskoj, prilikom košnje trave poljoprivredne površine traktorom kod Uglješa u Osječko-baranjskoj županiji, 36-godišnjak traktorskom kosom aktivirao ručnu bombu, koja se nalazila u zarasloj travi. Prilikom eksplozije razbijeno je stražnje vjetrobransko staklo kabine traktora, a 36-godišnjak je lakše ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek.


Tagovi

Đurđevac Vrt Topovsko zrno


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]