Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Utrka traktora
  • 06.06.2019. 12:00

'Ludi Rusi': Traktoristi na utrci dostizali i 100 km na sat

Ruski traktoristi su morali proći rutu dugu deset kilometara te prevladati oštre zavoje, vodene prepreke, povišenja i brze dionice. Na iznimno zavojitoj cesti traktoristi su ubrzavali i do 80, a ponegdje i 100 kilometara na sat.

Foto: Depositphotos/Baranov_Evgenii
  • 1.088
  • 114
  • 0

Da traktori nisu samo vozila za obavljanje poljoprivrednih poslova nego mogu biti odlična atrakcija, dokazala su 33 ruska traktorista koji su proteklog vikenda "upregnuli" sve konjske snage svojih strojeva u zanimljivoj utrci. 

Nisu ih omele ni ljetne vrućine, blato i prašina kako bi sudjelovali u ovoj već 17 godina jedinstvenoj utrci Bison Track Show održanoj u nedjelju, 2. lipnja u južnoj regiji Rostova koju je posjetilo 40 tisuća ljudi. Zahvaljujući organizatorima, ali i potpori vlade regije Rostov, ovaj je događaj jedan od najpoznatijih i najmasovnije posjećenih na jugu Rusije, navodi rg.ru.  

Prva nagrada Ant-Zetor 4135F

Traktoristi koji su sudjelovali borili su se za glavne nagrade: traktor Ant-Zetor 4135F, bjeloruski traktor MTZ-82 i MTZ-81 i rasipač gnojiva. Vrijednost nagradnog fonda bila je oko sedam milijuna rubalja (oko 705.000 kuna). 

Ministar poljoprivrede i hrane regije Rostov, Konstantin Račalovski istaknuo je kako je podizanje ugleda poljoprivrednika i opremanje gospodarstava novom mehanizacijom prioritet rada Vlade Rostova. 

"Ovakvi događaji povećavaju ugled i naglašavaju važnost rada u ruralnim područjima, omogućuju građanima da vide kakvi heroji rade na terenu te da shvate da ih treba poštovati i s njima se ponositi", naglasio je Račalovski .

Bison Track Show prvenstveno je usmjeren na promicanje profesije traktorista i privlačenje mladih ljudi u agroindustriju. 

Vozili do 100 km na sat

Glavni fokus natjecanja traktora bio je na brzini i "borbi". Traktoristi su morali proći rutu dugu deset kilometara te prevladati oštre zavoje, vodene prepreke, povišenja i brze dionice. Na iznimno zavojitoj cesti traktoristi su ubrzavali i do 80, a ponegdje i 100 kilometara na sat. 

Gledatelji su zadržali dah kada je jedan od traktora udario u stog sijena u blizini mjesta gdje su stajali fotoreporteri koji su na vrijeme pobjegli pa na sreću, nitko nije ozlijeđen. 

Pobjednik utrke je Vjačeslav Mironov iz Moskovske regije i upravo su njemu uručeni ključevi rusko-češkog traktora Ant-Zetora kapaciteta 136 konjskih snaga

Utrka Bison Track Show prvi puta je održana 2002. godine i do sada ju je posjetilo oko 500 tisuća gledatelja. Osim turista iz svih ruskih regija, dolaze ju posjetiti i turisti iz Njemačke, Nizozemske, Španjolske, Italije, Francuske, Švicarske, Velike Britanije, ali i SAD-a, Južne Koreje, Brazila i Argentine. 

U nastavku pogledajte video: 


Tagovi

Utrka traktora Bison Track Show Rusija Konstantin Račalovski Nagradni fond Brzina Ant-Zetor 4135F


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]