Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvođači malina
  • 15.03.2023. 10:30

Malinari SBK podnijeli prijave protiv otkupljivača

Novim programom poticaja će biti razmotrena mogućnost uskraćivanja novčanih podrški otkupljivačima koji ne izmire obaveze prema proizvođačima

Foto: Bigstockphoto/mr2853
  • 127
  • 45
  • 0

Predstavnike nezadovoljnih proizvođača malina iz Srednjobosanskog kantona koji su protestovali ispred sjedišta kompanije otkupljivača u Sarajevu te se organizirano pojavili i pred zgradom Vlade FBiH u Sarajevu, primili su jučer na razgovor pomoćnici federalnog ministra poljoprivrede.

Kako je saopćeno iz resornom ministarstva, izražena je podrška nastojanjima proizvođača da ostvare svoja prava na naknade za isporučene količine maline od ovlaštenog otkupljivača, već su podnijete i određene prijave nadležnim organima. 

Sastanak proizvođača malina s predstavnicima resornog ministarstva (Foto: FMPVŠ)

"U konkretnom slučaju u pitanju su obligacioni odnosi koje rješavaju nadležni organi i u tom procesu ovo Ministarstvo nema nadležnosti, ali će u okviru svojih mogućnosti pružiti neophodnu podršku", saopćeno je iz FMPVŠ.

Prema riječima Ismeta Grizića, jednog od organizatora okupljenih proizvođača, malinari očekuju da nadležni organi što prije riješe ovaj slučaj s obzirom da već osam godina uspješno posluju u oblasti malinarstva.

"Zadovoljni smo sastankom, posebno s informacijom da će novim programom biti razmotrena mogućnost uskraćivanja novčanih podrški onim otkupljivačima koji ne izmire obaveze prema proizvođačima", kazao je Grizić.


Tagovi

Malinari Proizvodnja malina Ministarstvo poljoprivrede Ismet Grizić


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

60


Glasova: 27

Da 45,0%

Glasova: 23

Ne 38,3%

Glasova: 10

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,7%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]