Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Spašen medo
  • 20.10.2019. 18:00

Medvjed spašen iz zamke krivolovaca i pušten u prirodu

Krivolovci su u zamku namamili medvjeda. Interventni tim ga je spasio, veterinari su ga pregledali, zaliječili rane, a onda je i pušten u prirodu.

Foto: Pixabay/TheOtherKev (ilustracija)
  • 354
  • 30
  • 0

Na području Kneževa u susjednoj BiH već duže vrijeme, godinama, velike probleme pravi jedan medvjed. Iz svinjca nosi svinje, a prema informacijama iz medija, o kojima smo i sami pisali, prije dvije godine ubio je i kravu tešku 400 kilograma. 

Kneževski medvjed i ove godine dolazi po još - odnio dvije svinje teške 180 kg

Je li ovo bio razlog da se krivolovci odluče na nečasan potez i postave zamku, ne zna se. No, medvjed koji je proteklih dana upao u njihovu zamku, spašen je i pušten u prirodu. 

Naime, proteklog vikenda, mještanka Kneževa je na putu do posla zatekla medvjeda u zamki. Pozvane su nadležne institucije pa je interventni tim u nedjelju uspješno završio akciju spašavanja medvjeda koji se zapetljao u zamku krivolovaca. Već onemoćalu zvijer koja se pokušavala osloboditi iz zamke, uspavali su puškom

"Nije riječ o istom medvjedu, ovaj koji je uhvaćen dosta je manji. Ovo je njihovo stanište, a u nedostatku hrane u prirodi, s obzirom na to da nije rodilo ni voće ni žir, životinja je prinuđena ulaziti u dvorišta i uzimati krumpir, mrkvu i stoku", kazao je Dositej Dode, upravitelj tamošnjeg šumskog gospodarstva.

Dode je otkrio kako je do ožujka ostavljao hranu za medvjede u čeki, ali su ga mještani tražili da prestane to raditi. "Budući da medvjedi nemaju hrane ni u prirodi, ni u čeki gladni su i prinuđeni napadati", naglašava. 

Nakon što je medvjed uspavan, pregledao ga je veterinar, primio je antibiotike protiv sepse, a onda je i pušten u svoje prirodno stanište. Ozljeda je zaliječena, a životinja se oporavila od sredstava za uspavljivanje i puštena je na slobodu. 


Tagovi

Lovački savez Krivolovci Zamka Medvjed Kneževo


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)