Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Deva Đurđica
  • 07.09.2019. 15:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Gudovac

Na Bjelovarskom sajmu goveda, svinje, ali i dvogrba deva Đurđica!

Deva Đurđica došla je iz Đurđevca, to je autohtona durđevačka, podravska deva. Šalim se, naravno, rekao nam je voditelj Zoološkog vrta Damir Hodalić čija je deva atrakcija ovogodišnjeg Bjelovarskog jesenskog sajma.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.782
  • 118
  • 0

Među brojnim životinjama koje se mogu vidjeti na Bjelovarskom sajmu je i Đurđica iz Đurđevca - dvogrba deva koja strpljivo i mirno promatra sve znatiželjnike, posebice oduševljenu djecu.

"Đurđica dolazi iz Zoološkog vrta samoprozvane "Hrvatske Sahare". Funkcioniramo uz samu utvrdu Stari Grad u Đurđevcu gdje je smješten Zoo vrt s nekim egzotičnim životinjama i s nekim domaćim životinjama, koje su sve samo ne obične životinje", otkrio nam je voditelj Zoo vrta Damir Hodalić dodajući da su se ove godine odlučili u Gudovcu sudjelovati s devom. 

Damir Hodalić i deva Đurđica
Deva Đurđica i Damir Hodalić

Đurđica, naime, nije jedina deva koju imaju. Tu su i Tomica, Romeo i Dino koji su ostali "kod kuće". Na naš upit otkud je Đurđica, voditelj je kroz šalu uzvratio: "Deva Đurđica došla je iz Đurđevca, to je autohtona durđevačka, podravska deva. Šalim se, naravno, ovo je dvogrba, azijska deva, postoje i jednogrbe afričke, a one su sve stigle iz jedne poznate zemlje izvoznice deva, iz Njemačke."

Đurđevačke deve na godinu u Podravinu privuku više od 10 tisuća gostiju

Posjetitelji sajma oduševljeni su devom. Najviše, dakako, djeca. "Najmlađi se vole pofotkati s njima, malo podragati, poigrati. Uglavnom, tako funkcioniramo i kod nas u Đurđevcu", dodaje Damir Hodalić. 

Deva Đurđica je relativno mlada. Stara je tri godine i odlučili su povesti nju na sajam jer je najmirnija i najbolje podnosi sajamsku graju. Ipak, dodaje voditelj, navikle su se na veliku količinu ljudi i kod kuće u Đurđevcu. U jednom danu zna kroz mali Zoo vrt proći 350 ljudi, otkrio nam je voditelj i pozvao sve u hrvatsku Saharu gdje se mogu vidjeti i ostale deve, ali i druge egzotične te domaće životinje. 


Tagovi

Dvogrba deva Đurđica Damir Hodalić Bjelovarski sajam


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić