Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplava u voćnjaku
  • 17.03.2023. 10:00

Neviđeno: Žrtvovali kamionete kako bi spasili voćnjak od poplave

Kaliforniju su nakon zime s puno oborina pogodile velike poplave. Poljoprivrednici koriste razne načine da bi spasili svoje voćnjake

Foto: Twitter/prntscr
  • 757
  • 109
  • 0

Video koji je ovoga tjedna kružio među poljoprivrednicima u Kaliforniji, a onda došao i do svjetskih medija, prikazuje dva kamioneta koja su farmeri žrtvovali da bi začepili rupu u nasipu i tako zaštitili svoje voćnjake od poplava. 

Ondje su nedavne oluje, nakon povijesno vlažne zime, uzrokovale porast rijeka i potoka koji su se nerijetko izlijevali iz korita prijeteći poljoprivrednim zemljištima u mnogim dijelovima države. 

Neke od rijeka nemaju velike akumulacijske sustave i brzo preplave. Dokaz je i video kojega je u utorak na Twitteru podijelio poljoprivrednik šeste generacije, Cannon Michael, s područja Los Banosa.  

"Nikada prije nisam vidio ovu vrstu mjere zaštite od poplava! Evo kako se neki farmeri nose s pukotinom u jezeru Tulare."

Video kojega je objavio prikazuje čovjeka koji je zemljom napunjen kamionet Chevy Silverado dovezao na nasip nekoliko metara od proboja, izašao iz njega, a kamionet je nastavio te upao u rupu. Kada se kamera približi, vidimo da je u njoj i kamionet Ford F-150 koji je već djelomično zatvorio prolaz. Desno od nasipa je poplavljen voćnjak.

"To nije ono što bih ja učinio", izjavio je kasnije Michael za The Chronicle, ali i dodao da mnogi farmeri "očajnički žele" spasiti svoje usjeve usred naleta zimskih oluja.

Naknadno je objavio i fotografije na kojima se vidi da su uspjeli pokrpati nasip i dodatno ga ojačati. Voćnjak je u blatu, ali nije u potpunosti poplavljen. Jednom kad se voda povuče iskopat će i kamionete.


Tagovi

Zaštita voćnjaka Žrtvovali kamionet Obrana od poplave Poplava u Kaliforniji Oluja Spašavanje voćnjaka


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]