Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup državnog zemljišta
  • 15.04.2017. 08:30

Novi Sad nudi 3.118 hektara zemlje

Poljoprivrednicima sa područja Novog Sada biće ponuđeno 3.118 hektara kvalitetnog, državnog zemljišta. Prosečna površina namenjena nadmetanju iznosi 16 hektara.

Foto: stanze / Flickr
  • 3.159
  • 157
  • 0

Poljoprivrednicima sa područja Novog Sada biće ponuđeno 3.118 hektara kvalitetnog, državnog zemljišta. To će, prema procenama, doneti 22 miliona dinara zarade. Gradu će pripasti 40 odsto, a ostatak ide u republički i pokrajinski budžet.

Prosečna površina namenjena nadmetanju iznosi 16 hektara.

"Prema osnovu prava prečeg zakupa, za stočare su predviđena 652 hektara, a ratari i povrtari će na predstojećoj licitaciji imati na raspolaganju 1.500 hektara" - rekao je za Novosti Milorad Radojević, član Gradskog veća zadužen za privredu.

Bez plaćanja naknade u zakup će se dati 851 hektar oranica za Poljoprivrednu stanicu, Poljoprivrednu školu u Futogu, Naučni institutu za veterinarstvo i druge ustanove.

Foto: stanze / Flickr


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Novi Sad Zakup zemljišta Licitacija Milorad Radojević


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]