Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer
  • 25.01.2018. 21:00

Noviteti za 2018. godinu na Bayer AgroShopExpert Eventu!

Bayer po 4. put okupio tehnologe i poljoapotekare na Bayer AgroShopExpert Eventu u Sv. Martin na Muri!

  • 677
  • 40
  • 0

Bayer je danas okupio poljoapotekare i tehnologe iz cijele Hrvatske na 4. Bayer AgroShopExpert Eventu u SPA&Golf Resortu Sv. Martin na Muri.

Prilika je to da predstavnici struke, agronomi sa terena i iz poljoprivrednih ljekarni, upoznaju novitete iz Bayer proizvodnog programa za 2018. i podsjete se na neke već od ranije dostupne proizvode.

Pozdravnu riječ okupljenima je uputio je Peter Knaflič, direktor prodaje za Hrvatsku te poželio s predavanja ponesu što više korisnih informacija, ali da se prije svega dobro opuste i zabave jer je to jedan od važnih ciljeva ovakvih okupljanja.

Ascra Xpro, novi fungicid i nova - Xpro tehnologija

Alma Udovčić, field manager za Hrvatsku i BiH je predstavila novi fungicid u žitaricama - Ascra Xpro. "Osim jedinstvene kombinacije aktivnih tvari, Xpro tehnologija donosi i novu, sofisticiranu leafsheald formulaciju. Osim izvrsnog učinka na bolesti donosi i pozitivne fiziološke učinke na biljku što utječe na to da je ona snažnija, otpornija, bolje tolerira stres što rezultira visokim prinosima u svim uvjetima proizvodnje. Upravo zahvaljujući Xpro tehnologiji možemo reći da je Ascra Xpro više od fungicida. ", rekla je Udovčić.

Bayer AgroShopExpert Event 2018.

Renata Dejanović je predstavila Monsoon Active, herbicid koji je namijenjen prvenstveno suzbijanju divljeg sirka (Sorghum halepense). Za ovo je sredstvo u posljednje dvije godine postavljeno puno pokusa (kukuruz, post-em segment) u okviru kojih se pokazala njegova izvrsna učinkovitost na najznačajnije jednogodišnje korove u odnosu na najprodavaniji standard koji se nalazi na tržištu.

Bayerov program zaštite uljane repice je predstavio Marko Kovačić. Poseban naglasak je bio na fungicidu Propuls koji je standard na tržištu zemalja EU. Najbolja je zaštita od bijele truleži i koncentrične pjegavosti uljane repice, a proizvođačima osigurava i do 27% veći prinos (oko 900 kg više u odnosu na prosjek pokusa za RH u 2017.).

Sistemični insekticid nove generacije - Movento je je namijenjen isključivo za folijarnu primjenu u voću i povrću. Jadranka Aleksić koja ga je predstavila, naglasila je da se radi o proizvodu koji je siguran za oprašivače i neškodljiv za korisne insekte, a s druge strane da predstavlja važan alat u strategiji kontrole problematičnih sisajućih štetnika. Kada su u pitanju štetnici, naglasila je važnost njihovog monitoringa i pritom predstavila servis koji je od prošle godine Bayer stavio na raspolaganje voćarima: Bayer Voćarski Dnevnik. Svrha ovoga servisa je upravo praćenje štetnika te informiranje proizvođača na temelju zaprimljenih informacija sa terena.

Odgovornost za osmijeh proizvođača

Predstavljajući značajke fungicida Luna Experience, Stipe Đuzel je naglasio poljoapotekarima da su upravo oni spona između Bayera i proizvođača te koja je njihova zajednička odgovornost: "Ruke vinogradara su ispucane, crne... ti ljudi (poljoprivredni proizvođači op.a.) rade i žive od svoga ploda. Vi imate veliku odgovornost da oni na kraju sezone budu zadovoljni. Proizvođači žele proizvesti, a naš i vaš posao je da se to i dogodi. Čovjek nije završio posao kad je izašao iz Vaše trgovine, vratit će se on nazad... ljut ili veseo."

Stipe Đuzel

Fitoplazma prijetnja našim vinogradima

Petar Živković je predstavio fitoplazmu - mikroorganizam iz reda Mollicutes, zajedničkog naziva žutica vinove loze. Vrlo je ozbiljan problem u Hrvatskoj jer za nju nema preparata, a trenutno je prijetnja vinogradarima od Istre do Virovitice i napreduje dalje prema istoku. Fitoplazma ometa tok hranjivih tvari i ometa hormonsku ravnotežu biljke. Prenosi se zaraženim sadnim materijalom i kukcima vektorima. Sorte osjetljive na fitoplazmu su rajnski rizling, graševina i sauvignon blanc. Jedina je zaštita vađenje zaraženih trsova i uništavanje zaražnih kukaca.


Tagovi

Bayer AgroShop Expert 2018 Inovacije Sveti Martin na Muri Zaštitna sredstva Tehnologija Pesticidi Bayer Fungicidi


Autor

Mario Relatić

Više [+]

Suvlasnik Agrokluba. Deset godina radi s vodećim globalnim brandovima iz domene agrara. Voli sve internet alate koji pomažu prodaji, a tablice baš obožava.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.