AgroKlub.rs

\

Poljoprivredne vesti

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Poljoprivredne vesti » Obeležen Međunarodni dan Dunava

Obeležen Međunarodni dan Dunava

Dan Dunava

Obeležen Međunarodni dan Dunava

Datum: 29.06.2016. 17:10

Kategorija:

Poljoprivredne vesti

Međunarodni dan Dunava se svake godine obeležava u 14 evropskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o saradnji u zaštiti i održivom korišćenju reke Dunav.

Centralnom proslavom na Zemunskom keju u Beogradu, kao i mnogim zanimljivim aktivnostima u Srbiji, obeležen je 29. jun - Međunarodni dan Dunava.

Manifestaciju su organizovali Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Republička direkcija za vode, kompanija Coca-Cola i Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GIZ), uz podršku velikog broja partnera iz vladinog i sektora civilnog društva.

Kako je navedeno u saopštenju organizatora, pored nastupa Dečije filharmonije, na keju u Zemunu bili su izloženi i pobednički radovi konkursa za umetnička dela "Dunavski umetnik", a građani su mogli da ostave svoj otisak u okviru instalacije "Dunavski otisak", kao i da vide novu aplikaciju za Dunavsku biciklističku rutu koju je pripremio GIZ.

Dan Dunava se svake godine obeležava u 14 evropskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o saradnji u zaštiti i održivom korišćenju reke Dunav. Ta konvencija je osnova za saradnju država radi zaštite ove evropske reke, na čijem slivu živi više od 80 miliona ljudi.

Broj pregleda članka: 98; Uspešnost članka: 4.9

Izvor: beta.rs

Tagovi: Manifestacija, Srbija, Dunav, Proslava, Beograd, Evropa, Konvencija, Dan

Ključne reči članka: obelezen, medjunarodni, dan, dunava, dunava

Vezani članci - Dan Dunava

Centralna proslava Dana Dunava
27.06.2015.