Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan Dunava
  • 29.06.2016. 17:10

Obeležen Međunarodni dan Dunava

Međunarodni dan Dunava se svake godine obeležava u 14 evropskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o saradnji u zaštiti i održivom korišćenju reke Dunav.

  • 120
  • 5
  • 0

Centralnom proslavom na Zemunskom keju u Beogradu, kao i mnogim zanimljivim aktivnostima u Srbiji, obeležen je 29. jun - Međunarodni dan Dunava.

Manifestaciju su organizovali Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Republička direkcija za vode, kompanija Coca-Cola i Nemačka organizacija za tehničku saradnju (GIZ), uz podršku velikog broja partnera iz vladinog i sektora civilnog društva.

Kako je navedeno u saopštenju organizatora, pored nastupa Dečije filharmonije, na keju u Zemunu bili su izloženi i pobednički radovi konkursa za umetnička dela "Dunavski umetnik", a građani su mogli da ostave svoj otisak u okviru instalacije "Dunavski otisak", kao i da vide novu aplikaciju za Dunavsku biciklističku rutu koju je pripremio GIZ.

Dan Dunava se svake godine obeležava u 14 evropskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o saradnji u zaštiti i održivom korišćenju reke Dunav. Ta konvencija je osnova za saradnju država radi zaštite ove evropske reke, na čijem slivu živi više od 80 miliona ljudi.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Dunav Dan Srbija Beograd Manifestacija Evropa Konvencija Proslava

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.