Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ICL Specialty Fertilizers
  • 15.01.2020. 13:30

Od kontrole sirovina iz četiri rudnika do ICL gnojiva s najvišim standardom kontrole kvalitete

Njihova proizvodnja temelji se na izboru najkvalitetnijih minerala, gdje teške metale i kontaminante drže na apsolutnom minimumu, nude najčišće formulacije, a proizvodi održavaju mlaznice i sustave za navodnjavanje čistima.

Foto: Depositphotos/belchonock
  • 629
  • 50
  • 0

Tvrtka ICL Specialty Fertilizers ima jedne od najnaprednijih odjela za istraživanje i razvoj u svijetu. Radi se, napominju, o tvrtki koja kupcima nudi specijalna gnojiva i programe ishrane, sjemena za travu, proizvode za zaštitu biljaka i medije za uzgoj kako bi pomogli zadovoljiti potrebe travnjaka i održavanja krajobraza modernog doba.

S druge strane, važna im je i održivost kako bi pomogli zaštititi okoliš na učinkovit i odgovoran način. Portfelj proizvoda se konstantno širi te im je cilj pružiti rješenje za svaku potrebu uzgajivača.

ICL primjenjuje najviši stupanj kontrole kvalitete od sirovine do gotovog proizvoda te pouzdanost od rudnika do farme. Omogućuje najviše prinose uz optimalni utrošak gnojiva. Njihova proizvodnja temelji se na izboru najkvalitetnijih minerala, gdje teške metale i kontaminante drže na apsolutnom minimumu, nude najčišće formulacije, a proizvodi održavaju mlaznice i sustave za navodnjavanje čistima.

"Naša odgovornost obuhvaća cjelokupni životni ciklus gnojiva. Od sirovina iskopanih u ICL-ovim rudnicima fosfata i kalijevih metala do gotovih proizvoda, naša gnojiva podliježu temeljitoj kontroli kvalitete. Kontrola kvalitete ima najveći prioritet u svim našim proizvodnim pogonima", ističu u ICL-u.

Njihova proizvodnja temelji se na izboru najkvalitetnijih minerala, gdje teške metale i kontaminante drže na apsolutnom minimumu.

Vlastiti rudnici u četiri zemlje

Osiguranje kvalitete započinje kontrolom sirovina. ICL djeluje u vlastitim rudnicima u četiri zemlje: u Izraelu iskopavaju kalij, fosfat, brom, magnezij i druge minerale, kalij i sol u Španjolskoj, kalij, sol, polisulfat ™ i druge minerale u Velikoj Britaniji i fosfate u Kini. To im omogućava da održavaju svoje sirovine na najvišim standardima.

d
ICL primjenjuje najviši stupanj kontrole kvalitete od sirovine do gotovog proizvoda te pouzdanost od rudnika do farme (foto: Depositphoto/fotokostic)

Sirovine koje sami ne proizvode nabavljaju od mreže dobavljača koji su također podvrgnuti kontroli dobavljača. Svi sastojci gnojiva koje koriste u proizvodnji u skladu su s uredbom REACH.

Provedu 250.000 testova godišnje

Održavanje standarda kvalitete u procesima proizvodnje gnojiva složen je posao. Obložena gnojiva s kontroliranim otpuštanjem prolaze provjere kvalitete u svakoj fazi njihove proizvodnje u 10 proizvodnih pogona. Kontroliraju zaobljenost, tvrdoću i promjer granula, NPK i razine elemenata u tragovima, dugovječnost, segregaciju i uzorke otpuštanja.

Vodotopiva gnojiva provjeravaju se na sadržaj hranjivih tvari, teksturu, topljivost i boju otopine.

Godišnje provedu 250.000 testova! Sva gnojiva ICL SF udovoljavaju vrlo strogim propisima i zahtjevima (EZ br. 2003/2003) za sigurna i učinkovita gnojiva na tržištu EU koje je postavila Europska unija i stoga se klasificiraju kao "EC gnojiva".

Imate li pitanja o tome kako koristiti ICL gnojiva? Želite li optimizirati plan gnojidbe? Obratite im se za savjete!

Skladištenje i rukovanje

Osiguranje kvalitete ne završava se kontrolom gotovih proizvoda. Gnojiva se skladište u optimalnim hladnim i suhim uvjetima kako bi se osiguralo da dođu do kupaca u najboljem mogućem stanju.

Dostava i upotreba gnojiva

Nakon isporuke kupcu gnojiva se moraju sigurno skladištiti i zbrinjavati. Pravilno skladištenje i rukovanje sprječava gubitke hranjivih sastojaka i osigurava sigurnost osoba koje se nalaze u neposrednoj blizini. 

Proizvode isporučuju opremljene sigurnosnim tehničkim listom (SDS). SDS sadrži sve važne informacije o proizvodu, uključujući sigurnosne mjere opreza, specifikacije sastojaka i sastava, opasnosti po zdravlje i okoliš te transport i rukovanje.

Osim toga, zbog podrške i savjetovanja kupaca na licu mjesta, posebna gnojiva tvrtke ICL jedinstvena su na tržištu.

Stalan razvoj novih tehnologija

ICL Specialty Fertilizers ima jedne od najnaprednijih svjetskih istraživačkih i razvojnih objekata. Istraživački i razvojni timovi kontinuirano rade na razvoju novih tehnologija. Rješenje koje je razvijeno za gnojidbu izvrstan je primjer dodane vrijednosti. Jedinstvene formulacije gnojiva za specijalna gnojiva ICL sadrže PeKaCid® koji zakiseljuje vodu u uvjetima tvrde vode i poboljšava dostupnost i unos hranjivih sastojaka.

"ICL Specijalna gnojiva jamče vam kvalitetu proizvoda od proizvodnog procesa do vašeg polja poduzimajući stroge mjere kontrole i ispitivanja", naglašavaju iz tvrtke.

Njihova briga ne završava prodajom i isporukom proizvoda. Imate li pitanja o tome kako ih koristiti? Želite li optimizirati plan gnojidbe? Za više informacija obratite se tvrtki ICL Specialty Fertilizers na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

ICL Specialty Fertilizers Gnojiva Od rudnika do farme Kvaliteta gnojiva Rudnici Minerali Kontrola


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/