Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Topovsko zrno u vrtu
  • 23.05.2018. 13:30

Okopavajući vrt pronašao topovsko zrno iz 2. svjetskog rata

Okopavanje vrta moglo je završiti kobno za 32-godišnjaka.

Foto: Bigstockphoto/Roman Nerud
  • 524
  • 33
  • 0

Topovsko zrno kalibra 76 milimetara, zaostalo iz 2. svjetskog rata, pronašao je 32-godišnjak okopavajući jučer svoj vrt u Đurđevcu, u Ulici kralja Zvonimira 3. Srećom, nije motikom udario o zrno već je, pronašavši ga, nazvao policiju. Kako navodi koprivničko-križevačka policija, zrno je preuzeo i pohranio do uništenja policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Podsjećamo, nedavno je prilikom košnje trave poljoprivredne površine traktorom kod Uglješa u Osječko-baranjskoj županiji, 36-godišnjak traktorskom kosom aktivirao ručnu bombu, koja se nalazila u zarasloj travi. Prilikom eksplozije razbijeno je stražnje vjetrobransko staklo kabine traktora, a 36-godišnjak je lakše ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Kosio travu na poljoprivrednoj površini pa traktorskom kosom aktivirao bombu

Policija ujedno i podjseća na akciju "Manje oružja, manje tragedija". Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.  Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:  automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.  

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.  


Tagovi

Đurđevac Vrt Topovsko zrno


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]