Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Neslavan rekord
  • 11.06.2019. 10:15
  • Varaždinska, Koškovec

Pijan vozio pijanijeg, pijaniji pao s traktora, zajedno imali 6,5 promila alkohola u krvi

Znate pravilo da ako već jedan pije, drugi neće i taj vozi? Kod dvojca nije vrijedilo.

Foto: Depositphotos/paulasierra
  • 1.880
  • 455
  • 0

Pravilo da ako već jedan pije, drugi neće pa će voziti, u slučaju koji je zabilježila varaždinska policija - nije vrijedilo. Pijan je doduše vozio pijanijega koji je k tome pao s traktora i srećom, završio samo s ozljedama, a zajedno su imali više od 6,5 promila alkohola u krvi! Dodatno, manje pijan vozio je bez položenog vozačkog ispita. 

Uglavnom, nevjerojatna priča ide ovako: "U nedjelju, 9. lipnja oko 22.40 sati na državnoj cesti D-35 u Koškovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Mladić starosti 29 godina upravljao je traktorom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.34 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje. Upravljao je iz smjera Cerje Nebojse u smjeru Stažnjevca i prevozio na zadnjoj poluzi hidraulike 33-godišnjaka, za kojeg je također utvrđeno da se prevozi pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 4.20 g/kg, te je u jednom trenutku došlo do pada 33-godišnjaka na kolnik, te je zadobio ozljede.

Ozlijeđeni je prevezen u varaždinsku Opću bolnicu gdje mu je pružena medicinska pomoć. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane", navodi policija. 

Pijan traktorom udario u Opel čiji je vozač bio - pijan!

Sličnu priču, doduše ne s ovako rekordnom količinom alkohola u krvi objavili smo još 2017. Traktorom kojim je, i to u rikverc, upravljao s 2,90 promila alkohola u krvi, udario je u Opel kojim je upravljao vozač kojemu je u krvi izmjereno 1,87 promila! Pomalo filmski scenarij zatekli su požeški policajci na cesti Požega-Mihaljevci, u nedjelju, 22. listopada 2017. godine, oko 19.30 sati.

U 2018., pak, je lakše ozljede i optužni prijedlog zaradio 43-godišnjak koji je pijan s traktorom sletio u putni kanal. Kako navodi Virovitičko-podravska policija, 13. ožujka oko 19.35 sati u Noskovcima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao alkoholizirani vozač traktora sa 1.87 promila alkohola


Tagovi

Alkohol Traktor Nesreća Rekord


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).