Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bomba u polju
  • 21.02.2023. 11:45
  • Vukovarsko-srijemska, Ilača

Poljoprivrednik na njivi pronašao avionsku bombu - objavljen i video uništenja

Riječ je bombi iz Drugog svjetskog rata koju su pod kontroliranom eksplozijom uništili.

Foto: PU vukovarsko-srijemska
  • 1.549
  • 162
  • 0

Na polju kod Ilače muškarac je protekle subote tijekom poljoprivrednih radova pronašao minsko-eksplozivnu napravu i o tome odmah izvijestio policiju.

"Policijski službenici protueksplozijske zaštite su na mjestu događaja utvrdili kako se radi o avionskoj bombi iz Drugog svjetskog rata", objavili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Oni su ju temeljem prethodno izrađenog elaborata o uništenju, kontroliranom eksplozijom uništili, a objavili su i video:

Kako navode iz spomenute Policijske uprave, od 6. do 19. veljače 2023. godine policijski službenici protueksplozijske zaštite postupali su u četiri dojave o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava, kada su s raznih lokacija na siguran način izuzeli ukupno tri ručne bombe i dva stabilizatora ručnog raketnog bacača.

Iz policije pozivaju i dalje sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

"Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da svoju namjeru za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto te preuzeti i uništiti opasna sredstva na siguran način", napominju.


Tagovi

Avionska bomba Radovi u polju Drugi svjetski rat PU vukovarsko-srijemska


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]