Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 06.08.2020. 08:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Provalio u dvorište tvrtke i ukrao neregistrirani traktor

Tvrtka je oštećena za više od 350.000 kuna, navodi policija.

Foto: Facebook/Top Agro
  • 4.403
  • 315
  • 0

Provalio u dvorište i ukrao neregistrirani traktor, sažet je opis događaja u kojemu je tvrtka oštećena, a nepoznati počinitelj zaradio kaznenu prijavu. 

Naime, kako je priopćila Policijska uprava osječko-baranjska, u vremenu od 31. srpnja do 1. kolovoza, od 16 do 23.45 sati, u Osijeku, nepoznata je osoba provalila u dvorište tvrtke i ukrala navedeni neregistrirani stroj.

Šteta je procijenjena na više od 350.000 kuna, a nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

O kojem je stroju riječ, oglasila se i sama oštećena tvrtka Top Agro. Kako su naveli na facebooku, iz ograđenog je dvorišta ukraden traktor John Deere 6830 Premium. "O navedenom kaznenom djelu obaviještena je policija te policijski službenici poduzimaju sve radnje kako bi pronašli počinitelja.

Ovim putem pozivamo sve koji imaju potencijalne informacije ili se susretnu s traktorom da nas kontaktiraju", stoji u objavi.

Ujedno su objavili i informacije o traktoru: 

  • Godina proizvodnje: 2008 g.
  • Radni sati: 9008
  • Broj šasije: L06830G567151

I dok u ovom slučaju zasad nije pronađen traktor, slična se priča nedavno zbila na području PU primorsko-goranske. 

Ukrao traktor, njime se zabio u policijsko vozilo pa pobjegao u šumu

Doduše, 23-godišnjak je ukrao traktor, u bijegu se njim zabio u policijsko vozilo, skrenuo u obližnju šumu, ondje ostavio stroj pa pobjegao da bi dva tjedna poslije bio pronađen na drugom kraju Hrvatske.  

Kako su tada objavili, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 23. lipnja na području Dobrinja 23-godišnjak otuđio traktor u vlasništvu 67-godišnjeg hrvatskog državljanina. Dva tjedna poslije, točnije u ponedjeljak 6. srpnja, osumnjičeni je pronađen po potrazi na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske i priveden na kriminalističko istraživanje. Kazneno je prijavljen za prisilu prema službenoj osobi, oštećenje tuđe stvari – policijskog vozila na kojem je nastala šteta u iznosu desetak tisuća kuna i neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari (traktora). Mladić koji je prešao gotovo cijelu Hrvatsku (bez traktora) predan je pritvorskom nadzorniku.


Tagovi

Traktor Krađa Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer