Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Earth Hour
  • 25.03.2017. 08:30

Sat za našu planetu u 20:30

20:30 je vreme koje bi trebalo da podesite kao podsetnik. Tada će se na svih šest kontinenata ugasiti svetla u znak podrške akciji "Sat za našu planetu".

Foto: WWF
  • 1.239
  • 60
  • 0

Odvojite jedan sat za našu planetu i u 20:30 ugasite svetla. Tako ćete se pridružiti najvećoj globalnoj volonterskoj akciji. Ova ekološka inicijativa krenula je iz Sidneja 2007. godine, a do 2016. ukjučilo se 178 zemalja sa svih kontinenata i stotine miliona ljudi.

Jubilarna akcija

Svetski fond za prirodu (WWF) će po deseti put podsetiti na to da moramo da se suočimo sa posledicama koje nastaju zbog klimatskih promena. U znak solidarnosti, osim svetla u domovima, gasi se i javna i dekorativna rasveta. Mrak predstavlja podsetnik da moramo da osiguramo održivu budućnost planete.

Akcija u Srbiji

Do ove godine u Srbiji se akciji pridružilo 180 škola, 92 nevladine organizacije, 85 gradova i 75 kompanija. Po ugledu na svetske znamenitosti, kao što su Ajfelov toranj, Koloseum ili Big Ben, i kod nas će se svetla ugasiti na Kalemegdanu, Domu Narodne skupštine, hramu Svetog Save, Petrovaradinskoj tvrđavi, Niškoj tvrđavi i na drugim mestima.

Foto: WWF


Izvori

JP Srbijašume


Tagovi

WWF Sat za našu planetu Održivi razvoj Ekologija


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.