Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hemijska industrija
  • 27.03.2017. 15:00

Spajaju se "Dow" i "DuPont"

Američke hemijske kompanije "Dow" i "DuPont" spojiće se u hemijskog džina vrednog 130 milijardi dolara na berzi. Ovakvo rešenje deo je ukrupnjavanja u ovom sektoru. Planirano je da se spoje i kineska firma "ChemChina" sa švajcarskom firmom "Syngenta".

Foto: Dowagro
  • 732
  • 35
  • 0

Američke hemijske kompanije "Dow" i "DuPont" spojiće se u hemijskog džina vrednog 130 milijardi dolara na berzi. Dozvolu za ovo dala je Evropska komisija, prenosi N1.

Regulatorno telo za zaštitu konkurencije u EU saopštilo je da je dozvola uslovljenja smanjenim aktivnostima Dipona (DuPont) kada je reč o pesticidima.

Ovakvo rešenje deo je ukrupnjavanja u ovom sektoru. Planirano je da se spoje i kineska firma "ChemChina" sa švajcarskom firmom "Syngenta". Odluka o ovome biće doneta 12. aprila. Pominje se i spajanje nemačkog "Bayera" sa američkim "Monsantom", ali Komisija o tome nije zvanično obaveštena.

Foto: Dowagro


Izvori

N1


Tagovi

Dow DuPont ChemChina Syngenta Bayer Monsanto Ukrupnjavanje


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.