Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Naučna saradnja
  • 21.12.2017. 15:26

Sporazum o saradnji između dva instituta

Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad i Institut za kukuruz Zemun polje potpisali su sporazum o zajedničkom saradnji.

Foto: Jasna Bajšanski
  • 448
  • 21
  • 0

Sprazum o naučnoj i tehničkoj saradnji između Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad i Instituta za kukuruz Zemun polje potpisan je zbog stvaranja osnovnih preduslova za tešnju saradnju i unapređenje zajedničkog naučno-istraživačkog rada u skladu sa odredbama Zakona o naučno-istraživačkoj delatnosti.

Osnovni cilj Sporazuma je koncentracija kadrova i sredstava, kako bi se ostvarila dalja saradnja u oblasti biotehničkih nauka između njegovih potpisnika.

Zajednički rad i korišćenje resursa

Oba instituta dala su saglasnost da se međusobna saradnja ostvaruje kroz zajedničko korišćenje materijalno-tehničkih potencija, zajedničkom radu na planiranju i realizaciji naučnih programa, angažovanje i povezivanje postojećih kadrova.

To znači da će se prostor i naučno-istraživačka oprema zajednički koristiti, kako bi se realizovali projekti i unapredio istraživački rad, ali i dalje razvijale naučno-istraživačke delatnosti u oblasti bioloških nauka. Sporazum predviđa i zajedničko učešće zaposlenih iz obe institucije u uspešnom sprovođenju naučne politike i racionalnom korišćenju postojećeg kadrovskog potencijala. Neizostavna je i zajednička realizacija programa i uključivanje u ostvarenje konkretnih programa od obostranog interesa.

Povezivanje kadrova

Postojeći kadrovi u narednom periodu će se povezivati i i angažovati na razvoju i primenjivanju novih znanja na osnovu uspešne saradnje sa drugim srodnim institucijama u zemlji i inostranstvu. Cilj je transfer raspoloživih i novostvorenih naučnih dostignuća i učešća u svetskoj nauci. Naša dva eminentna instituta će na osnovu potpisanog sporazuma organizovati zajedničke seminare iz naučnih oblasti koje su od interesa za obe strane, radi pravilnog usmeravanja naučnoistraživačkih i nastavnih potencijala. Predviđena je i saradnja na projektima koji su finansirani od strane nadležnih organa.

Foto: Jasna Bajšanski


Tagovi

Institut Zemun polje Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad Sporazum Kadrovi Seminari Biološke nauke


Autorka

Jasna Bajšanski

Više [+]

Jasna Bajšanski, Zrenjanin