Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stara sokolova rakija
  • 20.11.2017. 10:15

"Stara sokolova" na sajmu u Istri

Istrani su na Sajmu mladog maslinovog ulja u Vodnjanu imali priliku da probaju premium rakije iz Užica "Stara sokolova".

Foto: Vedran Stapić
  • 341
  • 9
  • 0

Istrani su imali priliku da na Sajmu mladog maslinovog ulja u Vodnjanu uživaju u premium rakijama "Stara Sokolova" iz Užica. Ove rakije, čije se cena kreću od 20 do 50 evra, redovno se ovde izlažu već sedam godina.

"Hrvatska je naš drugi kupac, kada je reč o bivšoj Jugoslaviji. Istrani odlično reaguju, a osim u restoranima, hotelima i vinotekama, sada mogu da nas pronađu i u maloprodaji", kaže nam Slavko Marinković, komercijalni direktor "Stare Sokolove".

Stara sokolova - kvalitet koji se traži

Užičani 70% svojih rakija izvoze. Godišnje proizvedu 120.000 boca svih rakija. Izašli su i sa kajsijom i dunjom, u hrastu, a to su ograničene količine na 1.000 boca godišnje, namenjene isključivo vinotekama i restoranima.

Vinjak, kajsija, dunja

"Rakija od 12 godina košta 50 evra i imamo slatke probleme sa njom, jer svake godine moramo da dižemo cenu kako bismo odgovorili na preveliku potražnju, ali ne uspevamo u tome", otkriva Marinković.

Prodaja raste za 10% svake godine, a "Stara sokolova" ima za cilj da se na sajmu približi ljudima.

"Ovaj sajam je doprineo da ljudi probaju premium rakiju, odnosno naš ceo asortiman. Edukujemo ljude da je ogromna razlika između voćnih rakija i viskija, kao i drugih pića, koja nisu od voća", napominje Slavko Marinković.

Plum brandy

Foto: Vedran Stapić


Tagovi

Stara sokolova Rakija Istra Sajam mladog maslinovog ulja Vodnjan Slavko Marinković


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.