Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tehnički pregled traktora
  • 15.02.2020. 16:30
  • Zadarska, Donji Zemunik

Suradnjom policije, općine i stanice obavljen tehnički pregled 16 traktora

Ističemo ovaj pozitivni primjer suradnje policije i lokalne samouprave te želimo potaknuti građane na odgovorno ponašanje pri sudjelovanju u javnom cestovnom prometu, navodi PU zadarska.

Foto: Pu zadarska
  • 446
  • 39
  • 0

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova koje smo dobili prošle godine u lipnju, prosječna starost registriranih traktora u Republici Hrvatskoj je 30 godine, a 94% svih traktora je starije od 10 godina. Stoga često posebno apeliraju na vozače traktora i radnih strojeva da uvijek vode računa o tehničkoj ispravnosti i valjanosti registracije traktora i priključnih vozila, naročito upravljačkog i kočionog mehanizma te signalizacije. U tu svrhu, preporučuje se obaviti pregled u stanicama za tehničke preglede.

Upravo jedan takav pregled traktora održao se na području Policijske uprave zadarske. Kako navode, sukladno najavljivanoj pojačanoj aktivnosti u svezi registracije motornih vozila tipa traktori, a prema već ustaljenoj praksi, u organizaciji CVH, stanice za tehnički pregled "Eurozadar", Općine Donji Zemunik i PU zadarske, dana 6. veljače obavljen je tehnički pregled i produženje registracije za navedena motorna vozila u mjestu Donji Zemunik.

Podaci MUP-a: Nesreće s traktorima

"Tehničkom pregledu pristupilo je 16 traktora, od kojih je za 9 traktora obavljen tehnički pregled i produženje valjanosti prometne dozvole, dok je za 7 traktora obavljen prvi tehnički pregled i registracija motornog vozila", navodi tamošnja policija i dodaju da ističu ovaj pozitivni primjer suradnje policije i lokalne samouprave te žele potaknuti građane na odgovorno ponašanje pri sudjelovanju u javnom cestovnom prometu vozilima tipa traktori, moto-kultivatori, freze i sl., a koja svakodnevno sudjeluju u cestovnom prometu.

Podsjećamo, prema podacima MUP-a, vozači traktora najčešće uzrokuju prometne nesreće zbog nepropisnog kretanja vozila po kolniku, odnosno zbog nedovoljne udaljenosti vozila od desnog ruba ceste, nerijetko u kombinaciji s vožnjom pod utjecajem alkohola. 

Uz to, mnogo više traktorista i putnika na traktorima i traktorskim prikolicama stradava u šumi, na poljoprivrednim površinama i prilaznim putovima i to najčešće prevrtanjem.


Tagovi

Traktori Tehnički pregled Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]