Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Imovinska kartica
  • 21.02.2020. 16:15
  • Grad Zagreb, Zagreb

Tolušić zbog imovinske kartice kažnjen s 3.000 kuna

Bivši ministar poljoprivrede osobno je došao na sjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, rekao da je zbog svog nemara pogrešno ispunio imovinsku karticu te zamolio da ga kazne.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 323
  • 199
  • 0

Zbog neispravno unesene površine kuće i okućnice u imovinskoj kartici, bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kažnjen je s 3.000 kuna kazne. 

Kako prenose mediji, bivši ministar i potpredsjednik Vlade, a danas saborski zastupnik, osobno je došao na sjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, rekao da je zbog svog nemara pogrešno ispunio imovinsku karticu te zamolio da ga kazne.

Inače, u međuvremenu je unio točne podatke. 

Vezano uz drugu prijavu, utvrđeno je da nije bilo pogodovanja između njega i tvrtke Građevinarstvo Horvat, koja mu je gradila kuću, a s kojom je kao virovitičko-podravski župan bio u poslovnom odnosu jer su svi računi podmireni.

Tolušić ipak odlazi, dobivamo ministricu poljoprivrede

Podsjećamo, neispravno upisani podaci stajali su ga i smjene. Upisao je kako njegova kuća u Virovitici ima 165 kvadrata, međutim podaci iz katastra pokazali su kako je njezina veličina 330 kvadrata. Na istom se zemljištu nalazi još jedna zgrada, od 121 kvadrata, koju nije bio prijavio. 

Istim iznosom od tri tisuće kuna kažnjena je i zamjenica župana Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, koja također nije ispravno popunila karticu. Propustila je navesti dvije nekretnine koje je naslijedila od oca.


Tagovi

Tomislav Tolušić Imovinska kartica Povjerenstvo Sukob interesa Kazna


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.