Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt
  • 29.04.2020. 16:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Želiš pokrenuti vlastiti posao? Klikni i prijavi se na radionicu

Osječki Centar za poduzetništvo provodi projekt Danube Chance 2.0 s ciljem pomoći sadašnjim i budućim poduzetnicima u poslovnim pothvatima

Foto: kasto@depositphotos
  • 436
  • 54
  • 0

"Iznimno smo ponosni što u ovom trenutku donosimo lijepe vijesti vezane uz promicanje poduzetništva u Republici Hrvatskoj, konkretnije poduzetništva iz druge prilike", kaže Ivan Papić voditelj projekta Centra za poduzetništvo iz Osijeka. 

Poduzetništvo iz druge prilike u ovim okolnostima nije potrebno previše objašnjavati. Odnosi se na sve one nove poslovne pothvate kojima je prethodio neuspješan pokušaj istog poduzetnika. Ovaj oblik poduzetništva često biva zanemaren, stoga je upravo pokrenut transnacionalni Interreg projekt DANUBE CHANCE 2.0, u koji za cilj ima kreirati i sinkronizirati strategiju razvoja ove vrste poduzetništva u dunavskoj regiji.

Preveniranje nepotrebnog zatvaranja tvrtke

U ovom projektu sudjeluje i Hrvatska, a predstavlja je osječki Centar za poduzetništvo koji već dugi niz godina radi na razvoju poslovnog okruženja i jačanju poduzetničke klime na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj, a sada i na međunarodnoj razini. "Centar se zalaže za razvoj mjera i potpora svim poduzetnicima te stoji na raspolaganju za sve upite i informacije kao poduzetnička potporna institucija", dodaje Milan Peterka prvi čovjek ovog Centra.

U sklopu projekta promiče se važnost edukacija, oplemenjivanja znanja i razvoja vještina. Sve kako bi poduzetnici imali više znanja kako opstati na tržištu, na koji se način prilagoditi promjenama i unaprijediti svoje poslovanje. Stoga se zalažu i za implementaciju mehanizma ranog upozorenja, kako bi se preveniralo nepotrebno zatvaranje poduzeća, za one kojima se može pomoći. 

U sklopu edukacijskih aktivnosti u projektu DANUBE CHANCE 2.0, Centar je početkom ožujka održao edukativnu radionicu naziva MODUL 5 na kojoj je predstavljen Early Warning Mechanism kao jedan od alata koji je u procesu implementacije u Hrvatskoj, a služi za preveniranje krize i pružanje pravovremene pomoći tvrtkama. Istoj su nazočili donositelji politika i financijske institucije kojima je predstavljen sustav, a koji su zajedno s članovima projektnog tima raspravljali o mogućim konkretnim mjerama i potporama za poduzetnike iz druge prilike, s naglaskom na prevenciju.

Edukacijski modeli besplatni za sve poduzetnike

Kao dio konkretnih mjera, Centar za poduzetništvo je formirao i počeo razvijati četiri interaktivna edukacijska modula, koji su u potpunosti besplatni za sve poduzetnike i one koji to žele postati.

Edukacijski moduli obuhvaćaju:

  • Izvore i načine financiranja (pokretanja) poslovanja
  • Planiranje poslovanja i izrada poslovnog modela
  • Financije i financijska izvješća
  • Upravljanje resursima za uspješnost poslovanja

Obzirom na veliki interes, iz Centra pozivaju zainteresirane poduzetnike i one koji žele unaprijediti svoja znanja da se unaprijed prijave i tako iskažu interes za sudjelovanjem. Sve kako bi se osigurala kvalitetna provedba interaktivnih edukacijskih modula.

Za sva pitanja i upite u svezi prijave i održavanja modula možete se obratiti Centru putem e-pošte: info@czposijek.hr

Klikni za prijavu: Otvori prijavni obrazac

Vizuali


Tagovi

Centar za poduzetništvo Ivan Papić Milan Peterka Poduzetništvo Danube chance


Autorica

Marija Ribić

Više [+]

Ekonomistica specijalizirana za promotivne aktivnosti. Dio je prodajnog/postprodajnog tima Agrokluba


Partner

Centar za poduzetništvo Osijek

J.J.Strossmayera 341, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 283 820, e-mail: info@czposijek.hr web: http://www.czposijek.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Osijeku otvorena banka hrane

Danas je u Osijeku otvorena banka hrane. Osnovao ju je Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a čemu je prethodio projekt infrastrukturnog opremanja,...

Više [+]