Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 10 godina Agrokluba
  • 17.09.2018. 10:30

10 godina (R)Evolucije poljoprivrede

Agroklub sutra obilježava desetljeće rada. Slavimo 10-ti rođendan!

  • 858
  • 148
  • 4

Na sutrašnji dan prije točno 10 godina informacijski sustav Agroklub prvi je put ugledao svjetla internetske pozornice. Tog je četvrtka, 18. rujna 2008. godine, iz garaže izišla još jedna ideja u digitalni svijet. Projekt iz tri komponente - poljoprivredne, medijske i internetske - s ciljem informiranja sektora proizvodnje hrane i ruralnog prostora.

Bili smo mladi poduzetnici u kasnim 20-tima. Imali smo tada uzore u brzorastućim tehnološkim gigantima (Google, Yahoo), nešto znanja i nekoliko godina iskustva razvoja na internetu. Novaca vrlo malo, ali zato je želja za uspjehom bila golema. I logičan je to korak bio, jer smo djelovali i djelujemo iz središta poljoprivredne regije opterećene izazovima vremena. Te 2008. godine uoči globalne krize.

Kako su izgledali prvi koraci?

Godinu dana ranije (2007.) odabrali smo ime, zakupili domenu i smjestili ju na server. Dizajnirali smo logotip, skicirali stranicu i isprogramirali osnovne funkcionalnosti današnjeg portala. Radili i učili u hodu (op.a. baš kao i danas ;)).

Kao akter tih događanja, danas 10 godina kasnije mogu posvjedočiti da smo imali veliku ambiciju, ali i priznati da nismo mogli zamisliti do kuda ćemo doći. Ideja je polučila uspjeh - s današnje pozicije gledanja prije svega zahvaljujući radu, radu i radu, a potom i promišljanju, entuzijazmu, znanju, kontinuiranom razvoju pa i sreći. Uvijek treba malo sreće.

Na razvoju Agrokluba sudjelovali su brojni, u različitim ulogama i aranžmanima. Doprinos je pojedinačno teško mjerljiv, ali se rezultat ekipe vidi. Baš kao i u kolektivnom sportu. U tim samim počecima brušenja ideje Agrokluba s nama su bili i Rukica (Damir Rukovanjski) i Pišta (Senad Dupljak) koje je kasnije život odveo u drugim pravcima, ali s kojima i danas često i rado surađujemo.

Mi smo nastavili sami razvijali projekt, iz godine u godinu, iz mjeseca u mjesec - čitavo jedno desetljeće. Iza portala došao je oglasnik, pa baze podataka, pa redizajn jedan drugi, treći pa sve do današnje četvrte verzije. Realizirali smo posebno mjesto za naše čitatelje pod nazivom KLUB, a pozicionirali smo projekt i na društvenim mrežama te na tržištu aplikacija za mobilne uređaje. Razvili smo brojne alate i servise za podršku poljoprivredniku.

Taj su razvoj s vremenom pratile i nagrade struke, a ostvarili smo i iskorak poslovanja u regiju. U prvih deset godina ostvarili smo i sebe kroz projekt, stoga se s veseljem okrećemo budućnosti. 

Pokušavali smo i pokušavamo iz dana u dan odgovoriti na potrebe naših poljoprivrednika i dati nove poglede razvoja. Prikazati trendove, ali i zaštititi tradicijske vrijednosti.

Za poljoprivredu, za selo. Za bolju budućnost svih nas.

Sretan Vam 10 rođendan Agrokluba!

Agroklub, (R)Evolucija poljoprivrede

PS. Na KLUB-u je zabava. Prijavite se ako još niste ;)


Tagovi

Rođendan 10 godina Agroklub


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]