Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najbolje pivo
  • 16.11.2015. 10:25

20 najboljih piva na svijetu!

Iako je Međunarodni dan piva davno prošao, tim povodom je 7. kolovoza RateBeer portal izabrao vrhunska i predstavio 20 najboljih piva u svijetu.

  • 2.691
  • 46
  • 0

Iako je Međunarodni dan piva davno prošao, tim povodom je 7. kolovoza RateBeer portal izabrao vrhunska i predstavio 20 najboljih piva u svijetu.

Piva su odabrana prema svjetskoj prepoznatljivosti, neka su nedostupna jer se proizvode u samostanima, neka u najmanju ruku čudna, ali svakako raznolikih stilova. Od piva s jakim voćnim okusima višnje, do jakih, ali slatkih piva začinjenih javorovim sirupom ili kavom s vrhnjem.

20. Aphrodisiaque (Dieu du Ciel)

Iz Montreala u Kanadi dolazi pivo s aromama vanilije, tamne čokolade, bourbona i pečenog slada. Pivari iz Dieu du Ciel-a smatraju ovo crno pivo pogodnim desertnim pićem sa razinom alkohola od 6.5%.

What Is Enlightenment? (Hill Farmstead)

19. Saison Bernice (Sante Aidairius)

Seosko pivo iz srca ruralne Kalifornije, suho i osvježavajuće, napravljeno s najboljim lokalnim sastojcima. Prilikom proizvodnje mu se odaju višestruki kvasci, uključujući Brettanomyces, kako bi pospješili starenje i dodali mu blago kiseli okus. Bernice sadrži 6.5% alkohola.

18. Grassroots Brother Soigné (Hill Farmstead)

Mješavina limete, hibiskusa i crvene naranče, ovo pivo je oporo, osvježavajuće i stručno fermentirano u Hill Farmstead Brewing tvornici u Vermontu. Sa sadržajem alkohola od 5%, blago je gazirano.

17. Beer Geek Breakfast (Mikkeller)

Jedno od najboljih piva Danske proizvodi se od zobi, uz dodatak gurmanske kave. Ovo pivo idealno je, kažu znalci, za doručak jer njegov okus kave miješa se sa slatkoćom koja čini ovo pivo od 7.5% visoko na ljestvici finog.

16. Citra Single Hop Pale Ale (Hill Farmstead)

Ovo svijetlo pivo iz tvrtke Hill Farmstead Brewing pruža gorak i ekskluzivan okus koji potječe od citra hmelja sa sjeverozapada Pacifika. Citra Single Hop ima note grožđa i naranče, a blago je alkoholno, sa samo 5.5%.

15. What Is Enlightenment? (Hill Farmstead)

U čast druge godišnjice, tvrtka Hill Farmstead Brewing stvorila je ovo američko svijetlo pivo u kojem dominiraju arome naranče i limuna. Blago je, sa 5.4% alkohola.

14. Westvleteren Extra 8 (Sint-SIxtus Abdij)

Ovo belgijsko tamno pivo smeđe je boje i ima gustu teksturu. Vuče porijeklo iz Westvleterena u Belgiji gdje ga rade Trappist redovnici i prodaju ga samo u samostanu. Oni koji piju ovo pivo imaju istančano nepce za tamno voće, slad i čokoladu te visok postotak alkohola od čak 8%. I redovnici znaju uživati.

Serendipity (New Glarus)

13. Serendipity (New Glarus)

Tvrtka New Glarus Brewing u istoimenom gradu u Wisconsinu, zove ovo pivo Serendipity. Ono sadrži okuse jabuke, brusnica i višanja, a starilo je i hrastovim spremnicima jedinstvenim procesom fermentacije. Jaki i neočekivani miks okusa, Serendipity je voćno pivo sa malim postotkom alkohola od 5.1%.

Maple Bacon Coffee Porter (Funky Buddha)

12. Maple Bacon Coffee Porter (Funky Buddha)

Industrija piva Funky Buddha nalazi se na Floridi, a uspjela je stvoriti tip piva stvorenog za doručak u zalogajnici. Ima aromu ljepljivog javorovog sirupa, kave i vrhnja. Sa postotkom alkohola od 6.4%, pri završnici je ljepljivo, bogato i slatko, sa unikatnim after okusom.

11. Grassroots Legitimacy (Hill Farmstead)

Hill Farmstead proizvođači piva stvorili su blijedo indijsko pivo koje sadrži limunski hmelj sa Pacifičkog sjeverozapada. Legitimnost mu daju dva reda ječmenog slada i zobi. Mutne je zlatno žute boje sa 6,7%-tnim sadržajem alkohola.

10. Pliny the Elder (Russian River)

Santa Rosa, kalifornijska tvornica piva Russian River iskoristila je povijest korištenja hmelja u proizvodnji kako bi stvorila jedinstveno pivo Plinije Stariji - koje je rođak indijskog svijetlog piva (IPA), Plinije mlađi. Plinije Stariji je jako i karakterno pivo s 8% alkohola. To je jednostavno jedno od najpopularnijih svijetlih piva.

Saison Bernice (Sante Aidairius)

9. Raspberry Tart (New Glarus)

Ovo voćno pivo iz tvornice New Glarus namijenjeno je hladnom serviranju u čaši za šampanjac zbog optimalnog okusa maline. Koriste maline uzgojene za potrebe pivske industrije, koje onda spontano fermentiraju u velikim hrastovim bačvama. Ekstravagantnog je okusa s laganih 4% alkohola.

8. Everett (Hill Farmstead)

Hill Farmstead tvornica piva proizvodi pivo Everett čije ime potječe od vlasnikovog djeda. Njemu u čast proizvodi se jedno od najboljih piva svijeta, a radi se od američkog ječmenog slada, engleskog i njemačkog prženog slada, američkog hmelja te originalnog kvasca proizvođača Hill Farmstead. Rezultat je kompleksno tijelo od čokolade, kave i ječmenog slada sa 7.2% alkohola.

7. PseudoSue (Toppling Goliath)

Unatoč tome što mu ime potječe od najvećeg fosila T-rexa ikada pronađenog, tvornica piva Toppling Goliath stvorila je pivo koje dolazi iz Iowe, s delikatnim tijelom i robustnom aromom grejpa, agruma, manga i evergreena. PseudoSue je izvorno pivo sa 5,8% alkohola, ali pivari namjeravaju pojačati dozu na 7%, budući da će se pivo proizvoditi u sustavu od 30 bačvi.

6. Gose Gone Wild (Stillwater)

Stillwater Artisanal pivovara uzela je pivo tvornice Westbrook Brewing Gose, i stvorila Gose Gone Wild, kiselo svijetlo pivo u njemačkom stilu. Pivari su dodali veliku dozu limunskog i amarilo hmelja te ga fermentirali sa različitim sojevima Brettanomyces kvasca kako bi stvorili voćni okus sa postotkom alkohola od 4.3%.

Zombie Dust (Three Floyds)

5. Zombie Dust (Three Floyds)

Proizvođači piva iz Indiane, iz pivovare 3 Floyds Brewing proizveli su ovo pivo srednje jakog tijela od citrusnog hmelja iz doline Yakima u državi Washington. Sa 6.2% alkohola, Three Floyds Zombie Dust je zlatne boje.

4. Susan (Hill Farmstead)

Još jedno pivo iz tvornice Hill Farmstead koje je pri samom vrhu liste. Sa 6.2% alkohola, Susan je svijetlo pivo koje je vjerno hmelju. Limun i bilje dominiraju okusom i slažu se s teksturom.

3. Framboos (3 Fonteinen)

Framboos je tamno, rubin crveno pivo koje nije karbonizirano, proizvodi se u Belgiji i sadrži 5% alkohola, sa jakim okusom kupine.

2. Ann (Hill Farmstead)

Radnici u Hill Farmstead pivovari su stvorili prekrasno kompleksno pivo starenjem piva pod imenom Anna, koje ima aromu meda. Pivo se radi u francuskim hrastovim vinskim bačvama gdje sazrijeva u prisutnosti mikroflore. Rezultat je postotak alkohola od 6.5%, aroma zrenja u drvenim bačvma sa naznakama meda i limuna.

1. Wisconsin Belgian Red (New Glarus)

Svaka boca ovog belgijskog crvenog piva radi se u Wisconsinu sa više od pola kilograma višanja iz okruga Door. New Glarus Brewing tvornica piva usavršila je ravnotežu kako bi dostavila pivo srednjeg tijela koje je visoko karbonizirano i crvene je boje, sa samo 4% alkohola.


Povezana biljna vrsta

Brusnica

Brusnica

Sinonim: - | Engleski naziv: Cranberry | Latinski naziv: Vaccinium L.

Brusnica je zimzeleni grm visok oko 25 cm. Plod grimiznocrvene brusnice sadrži organske kiseline, tanin, željezo i druge minerale. Sazrijevaju od sredine kolovoza do kraja rujna.... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

Pivo Najbolja piva Aphrodisiaque Saison Bernice Grassroots Brother Soigné Beer Geek Breakfast Citra Single Hop Pale Ale Hill Farmstead Westvleteren Extra 8 Brusnica


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]