Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ulaganja u navodnjavanje
  • 17.05.2014. 08:00

30 mil. eura za navodnjavanje Slavonije i Baranje

Putem Nacionalnog programa navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama, u narednih nekoliko godina u ovom se području planira uložiti oko 30 milijuna eura, od čega će se 20 milijuna eura (75 posto) pokušati osigurati iz raspoloživih EU fondova.

Foto: depositphotos.com
  • 338
  • 45
  • 0

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, otvorila su nam se mnoga vrata do strukturnih i kohezijskih fondova, što se posebno odnosi na prirodne vodne resurse. Hrvatske vode već su izradile prijedlog indikativne liste na kojoj je 39 projekata. Među njima je i 12 projekata navodnjavanja na području OBŽ, koji će se posredstvom Hrvatskih voda aplicirati prema EU fondovima.

Generalni direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić s najbližim je suradnicima nedavno obišao Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Glavni razlog dolaska bila je dinamika planiranja i konkretne provedbe Nacionalnog programa navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama. U narednih nekoliko godina u ovom se području planira uložiti oko 30 milijuna eura u navodnjavanje, od čega će se 20 milijuna eura (75 posto) pokušati osigurati iz raspoloživih EU fondova. 10 novih sustava će pokriti 7.500 ha u Slavoniji, a još dva sustava će pokriti 6.000 ha u Baranji. Ukupno se radi dakle, o 13.500 ha koji će se uskoro navodnjavati.

Na području Baranje, Hrvatske vode nastavljaju rad na još jednom kapitalnom vodnom projektu. Hrvatske vode, zajedno sa odječkim vodovodom, zagrizle su u veliki zajednički zahvat na vodno-komunalnoj infrastrukturi projekt Osijek u vrijednosti od 80 milijuna eura. Gradnja se planira završiti do 2018.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Navodnjavanje Hrvatske vode Ivica Plišić Vodnokomunalna infrastruktura Strukturni fondovi Kohezijski fondovi Projekti navodnjavanja Nacionalni program navodnjavanja Gospodarenje poljoprivrednim zemljištem i vodom Ulaganja Projekt Osijek


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)