Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni sajam
  • 16.09.2021. 12:20
  • Južnobački okrug, Vojvodina, Novi Sad

88. Međunarodni poljoprivredni sajam u punom formatu kao i prethodnih godina

Ono što daje poseban kvalitet ovom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu jeste da se svi izlagači ne obraćaju samo srpskom tržištu već i tržištu u regionu i to je ono što nas čini jedinstvenim i predstavlja ovu tradiciju od 88 godina, rekao je direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 340
  • 17
  • 0

Pripreme za 88. Međunarodni poljoprivredni sajam uveliko su u toku. Od 18. do 24. septembra svim zainteresavnim posetiocima na raspolaganju su mnogobrojni izlagači svih grana poljoprivrede kao i kompanije iz 17 zemalja Evrope. Na konferenciji za novinare, povodom ovogodišnjeg formata manifestacije, nakon prošlogodišnje pauze usled virusa korona direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković istakao je da se Sajam radi u punom formatu i svi segmenti će biti zastupljeni kao i prethodnih godina.

"Ono što daje poseban kvalitet ovom Međunarodnom poljoprivrednom sajmu jeste da se svi izlagači ne obraćaju samo srpskom tržištu već i tržištu u regionu i to je ono što nas čini jedinstvenim i predstavlja ovu tradiciju od 88 godina", rekao je Cvetković i dodao da se pravi jedan kvalitetan sajam u otežanim uslovima i da će biti za 30 odsto manji od onog iz 2019. godine, koji se smatra najvećim do sad.

"Srbija - najznačajnija zemlja regije"

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Češka, koja je inače na ovoj manifestaciji redovno prisutna od 2017. godine, a u okviru svog štanda predstaviće se 13 kompanija raznih profila od uzgoja i genetike goveda, proizvodnje i prodaje opreme, hrane i drugo.

Na štandu ćemo imati bogati program, rekao je Vladimir Vanja

"Osim toga, na štandu ćemo imati i bogati kulturni program, našu narodnu muziku, pripremati specijalitete češke kuhinje, pa pozivam sve da nas posete. To što me je moje ministarstvo poljoprivrede poslalo u Srbiju, samo je dokaz toga koji značaj Češka Republika daje ovom regionu i Srbiji koja je najznačajnija zemlja regije", istakao je poljoprivredni ateše Republike Češke Vladimir Vanja.

Potencijali srpske poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, tradicionalno je pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke, najveće izložbe tog tipa na Balkanu, od pre dve godine i Izložbe genetskih potencijala. Godinama podržava organske i proizvode sa oznakom geografskog porekla i oznakom "Srpski kvalitet" i Kraft piva. Državni sekretar u ovom ministarstvu Senad Mahmutović naglasio je da će na Sajmu biti prilike da sa svima porazgovaraju o radu ministarstva, da čuju eventualne primedbe, sugestije, kritike, predloge, a neće odbiti ni pohvale. Takođe, upoznaće zainteresovane i sa svim modelima podrške ovog organa.

Primaćemo i pohvale i kritike, rekao je Mahmutović

"Polazeći od broja registrovanih gazdinstava u Republici Srbiji, od broja ljudi koji su angažovani u poljoprivredi u odnosu na ukupan broj zaposlenih, polazeći od učešće i doprinosa u agraru i BDP-u, izvozu neminovno dolazimo do zaključka da mi imamo potencijale i da imamo poljoprivrednu proizvodnju kao perspektivnu", rekao je Mahmutović i dodao da bismo dalje razvijali agrar u njega treba ulagati i modernizovati i promovisati.

Desetu godinu zaredom kompanija Generali Osiguranje Srbija je Strateški partner Novosadskog sajma i Generalni sponzor Poljoprivrednog sajma, a u ovom terminu i Generalni sponzor Sajma lova i ribolova i Sajma ekologije. Kako je rekao direktor regionalnog centra Vojvodina Generali Osiguranja Vladimir Borđoški, cilj kompanije svih ovih godina je direktan kontakt sa klijentima kako bi spoznali njihove potrebe.

"Svih ovih godina, mi smo dorađivali svoje ponude. Koliko smo u tome uspeli, naši klijenti mogu da se uvere na našem štandu gde ćeš ih čekati i neka iznenađenja. Istakao bih popust na poljoprivrednu mehanzaciju u iznosu od 20 odsto", predstavio je Borđoški.

Poklon igra: Traktor, prikolica, sejalica i traktorska kosilica

Ove godine posetioce osim bogate ponude izlagača, atraktivnih popusta kompanija i osiguravajućih kuća očekuje i poklon igra na kojoj mogu osvojiti priključne mašine, traktorsku kosilicu i Belarus traktor.

"Ovo je jubilarni 25. put kako poklanjamo traktor na Sajmu. Radi se o traktoru koji je vrlo dobro poznat svim poljoprivrednicima - Belarus 82.1 sa 81 konjskom snagom pa se nadam da će i ove godine otići u prave ruke. Ove godine izložićemo 22 modela traktora i oko 30 priključnih mašina. Tu bi izdvojio redizajnirani traktor od 136 konjiskih snaga", rekao je zamenik generalnog direktora Agropanonke, darodavca u poklon igri, Aleksandar Švonja i istakao da njihova kompanija nije podizala cene traktora u poslednje dve godine.

Firma koja prvi put daruje na Poljoprivrednom sajmu i to dva poklona: prikolicu Parazoglu i pneumatske diskosne sejalice Sakalak D, je MBV firma.

U susret Poljoprivrednom sajmu

"Prikolice su kapacitete od četiri do 30 tona. Izlažemo šest tipova, a Parazoglu, koja je predmet poklon igre, ima 10 tona", rekao je generalni direktor kompanije MBV Blagoje Milinković.

Traktorsku kosilica John Deere daruje kompanije KITE DOO.

"Izložićemo nekoliko novih modela traktora i biće akcenat na preciznoj poljoprivredi. Mi smo odlučili da osim klasične poljoprivrede krenemo malo i u šumarstvo i izložimo sada nove generacije traktorskih skidera, odnosno zglobne traktore", predstavio je direktor KITE DOO Novi Sad Đorđe Mišković.

Tokom sajamskih dana biće održani B2B skupovi, Dani voćara i stočara, izvlačenje imena dobitnika u poklon igri, veče šampiona, zatim mnogo događaja na manježu. Posebna zanimljivost na sajmu biće bik simentalske rase Miško težak 2.000 kilogram koji će biti i najteže grlo na Sajmu.


Tagovi

Međunarodni poljoprivredni sajam Slobodan Cvetković Senad Mahmutović Vladimir Vanja Đorđe Mišković Aleksandar Švonja Blagoje Milinković Poklon igra


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P