Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroPMD
  • 19.12.2018. 13:30

AgroPMD u Osijeku proširio asortiman mehanizacije s najboljim svjetskim brendovima!

Gregoire Besson plugovi, strojevi za predsjetvenu pripremu Vogel & Noot, Hattat traktori, Samson razbacivač gnojiva, HE-VA tanjurače i valjci, Rabe plugovi, sjetvospremači, gruberi...samo su neki od strojeva koje je tvrtka AgroPMD izložila poljoprivrednicima.

Foto: Damir Rukovanjski
  • 685
  • 76
  • 0

Gregoire Besson plugovi, strojevi za predsjetvenu pripremu Vogel & Noot Agrosrb, pretovarne i samoutovarne prikolice ukrajinskog zavoda Kobzarenko, dio su novosti koje smo mogli vidjeti na svojevrsnom predbožićnom druženju u osječkom AgroPMD-u. Na popularnoj lokaciji, kod Garca, na osječkoj južnoj obilaznici okupili su se brojni poljoprivrednici i uz čašu kuhanog vina te odlični baranjski grah razgledali izložene strojeve.

Pored navedenih, isticali su se i Hattat traktori, Samson razbacivač gnojiva, HE-VA tanjurače i valjci, Rabe plugovi, sjetvospremači, gruberi i ostali strojevi. Vidjeli smo i poljske Pronar prikolice, kao i strojeve tvrtke Satex, Agrometal prskalice. I pored toga što je izložbeno prodajni prostor znatno proširen, vidljivo je da je teško i staviti po koji primjerak svakog stroja od brendova koji se prodaju.

Poljoprivrednici se upoznali sa strojevima za navodnjavanje

Mjere ruralnog razvoja, zatim investicije mađarske Econimka Hungarice podigao je interes za strojevima koje prodaje ova tvrtka. Okupljeni su se upoznali i s mogućnostima navodnjavanja strojevima talijanske tvrtke Idrofoglia, te razbacivanja gnojiva i sjetvom specijalnim APV uređajima. To su pneumatski uređaji za sjetvu i rasipanje mineralnih gnojiva koji se mogu koristiti u kombinaciji s gruberima, sjetvospremačima, tanjuračama itd. Talijanski sustavi za navodnjavanje Idrofoglia proizvedeni su po najvišim standardima, i za sve veličine parcela, od najmanjih za vrtove pa do najvećih za ratarsku i povrćarsku proizvodnju.

vf
Izložena mehanizacija na predbožićnom druženju tvrtke AgroPMD s poljoprivrednicima

Hattat traktori serije B, C, A i serije T nalaze se na ovom skladištu u Osijeku. Osim prihvatljive cijene, u ovoj tvrtki ističu i Perkins motore s tri cilindra i zapremine 3.300 cm3 na seriji B i C. No s četiri cilindra i zapremine 4.400 cm3 imaju Perkins motore na seriji A i seriji T. Izloženi su modeli sa 70, 80 i 100 konjskih snaga, kao i voćarsko-vinogradarski model.

Plugovi su AgroPMD-u posebna priča. Prevrtači njemačkog Rabea s tri, četiri, pet i više glava, vario i standardni plijene pažnju. No, tu su izloženi i ponuđeni na prodaju oni francuskog Gregoire Besson. Radi se doista o top modelima ovih dviju tvrtki koji su u rangu vodećih svjetskih proizvođača plugova. No, za manje poljoprivrednike nude se i plugovi ravnjaci s jednom, dvije i tri glave bečejskog Vogel & Noota. Što se tiče Rabea, svakako Sturmvogel sjetvospremač i gruberi te rotodrljače privlače brojne kupce, a mnogi od tih strojeva već su i završili kod slavonskih i baranjskih poljoprivrednika.

Specijalizirani valjci, prikolice...

Crvena boja danske tvornice HE-VA kada su u pitanju valjci već neko vrijeme sve je prisutnija na našem tržištu upravo zahvaljujući tvrtki AgroPMD. HE-VA valjci namijenjeni su za sabijanje, ravnanje i pripremu sjetvenog sloja. Radni zahvati su 4,5-20,2 m. HE-VA valjci mogu imati Kembridž, Crosskill ili ravne prstenove. Mogu biti opremljeni i sa Spring-Board ravnjačem u vidu s-opruga za bolji efekt ravnanja zemljišta.

vf
Pronar prikolice

Prikolice Samson, Pronar, Kobzarenko su aduti u ovom sektoru. Samson su specijalizirane prikolice za razbacivanje stajskog gnoja, tekućeg i krutog, a proizvode se u Danskoj. Novost je svakako i Kobzarenko sa svojim pretovarnim prikolicama, ali i onom za samoutovarivanje bala sijena i slame. Pronar iz Poljske je pak proizvođač mnogih strojeva, ali trenutno na ovom tržištu AgroPMD najuspješnije prodaje klasične prikolice i pokazale su se jako dobrima, ali i cjenovno prihvatljivima.

Više fotografija s druženja s poljoprivrednicima pogledajte u galeriji ispod teksta, a za dodatne informacije obratite se tvrtki AgroPMD na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

AgroPMD Mehanizacija Osijek Hattat traktor Gregoire Besson Navodnjavanje Rabe Prikolice Razbacivač Plug


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

AgroPMD d.o.o.

Južno predgrađe 48, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 357 525, e-mail: office@agropmd.hr web: http://www.agropmd.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]