Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt
  • 21.03.2020. 10:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Alat za donositelje politika u Dunavskoj regiji - Transnational Policy Learning Instrument

Ovaj projekt ima za cilj pružiti podršku donositeljima politika u dunavskoj regiji i šire, a u cilju zajedničkog razumijevanja okvirnih uvjeta za poduzetništvo druge prilike

Foto: Tutye@Depositphotos
  • 134
  • 30
  • 0

U sklopu transnacionalnog Interreg projekta podunavske regije, Centar za poduzetništvo iz Osijeka uz pomoć sredstava Ureda za udruge Vlade RH, predstavio je alat iz projekta u provedbi DanubeChance2.0

Ova prekogranična inicijativa ima za cilj pružiti podršku donositeljima politika u široj dunavskoj regiji, a u cilju razumijevanja okvirnih uvjeta za poduzetništvo druge prilike. Kroz isti se i traže dobre prakse kreiranja politika. "Alat je kombinacija različitih izvora znanja koji pružaju relevantne informacije o regionalnoj politici i tržišnom kontekstu za poduzetništvo druge šanse." rekao nam je Milan Peterka, voditelj osječkog Centra za poduzetništvo.

Kao rezultat projektnih aktivnosti formirane su zanimljive i pronicljive baze znanja za unapređenje regije u smislu ekonomske produktivnosti i inkluzivnog rasta. "Prije svega, alat uključuje izvještaj koji detaljno dokumentira stanje zemlje u dimenzijama važnim za poduzetništvo iz druge prilike. Te dimenzije uključuju, ali nisu limitirane na specifične politike i mjere koje se odnose na ovu vrstu poduzetništva, okvire restrukturiranja i/ili stečaja, bankarskih politika i (ne)solventnosti te mreže potpore i suradnju poduzetnika." dodaje Peterka.

Saznali smo da uz navedeno projekt uključuje transnacionalnu identifikaciju ključne dimenzije nužne politike, a kako bi ta pitanja bila više zastupljena u regiji. Instrument sadržava i usporednu analizu stanja u zemljama ove regije i prezentaciju dobrih praksi koje se mogu koristiti kao nadahnjujući izvori za donositelje politika. Posljednje, ali ne i manje bitno, ovi alati omogućavaju odgovore na pitanje stigmatizacije neuspjeha u društvu tj. načina kako ga riješiti.

Ovaj instrument uključuje i studiju prenosivosti, ističući i detaljno prikazujući primjere dobre prakse, kao i posebne uvide u mehanizme ranog upozoravanja, na bazi primjera drugih europskih regija.

Ovaj bogat fond resursa pruža potrebne alate za rad na ciljanim područjima koja su od velikog značaja za rješavanje problema poduzetništva iz druge prilike.

Puna verzija dostupna je na:


Dokumenti


Tagovi

Projekt DanubeChance2.0 Alat Instrument


Autorica

Marija Ribić

Više [+]

Ekonomistica specijalizirana za promotivne aktivnosti. Dio je prodajnog/postprodajnog tima Agrokluba


Partner

Centar za poduzetništvo Osijek

J.J.Strossmayera 341, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 283 820, e-mail: info@czposijek.hr web: http://www.czposijek.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.