Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Struktura poljoprivrednih gazdinstava
  • 19.07.2018. 08:00

Anketari RZS-a na jesen u 120.000 gazdinstava

Popisivači će posetiti 120.000 poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Srbije i prikupiti podatke o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, mehanizaciji, broju stoke, radnoj snazi, proizvodnom metodu primenjenom u poljoprivredi, itd.

Foto: Bigstock / dolgachov
  • 3.001
  • 149
  • 0

Anketari Republičkog zavoda za statistiku (RZS) će od 1. oktobra do 30. novembra 2018. godine posetiti 120.000 poljoprivrednika da bi sproveli Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji. Anketa se sprovodi u trogodišnjoj periodici, između dva popisa poljoprivrede, a biće finansirana iz pretpristupnih fondova Evropske unije u okviru Nacionalnog programa IPA 2016.

Kako prenosi RTV, popisivači će posetiti 120.000 poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Srbije i prikupiti podatke o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, mehanizaciji, broju stoke, radnoj snazi, proizvodnom metodu primenjenom u poljoprivredi, itd.

Odluke i strategije na osnovu prikupljenih informacija

Prema tvrdnjama zaposlenih u RZS-u, dobijene informacije će koristiti kreatorima agrarne politike za donošenje odluka, kratkoročnih i dugoročnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i poljoprivrednim proizvođačima za bolje planiranje poljoprivredne proizvodnje, ustanovljavanje poljoprivredne grane u koju bi trebalo ulagati, kao i za prijavljivanje kod nacionalnih i evropskih fondova za podršku u poljoprivredi.


Izvori

RTV


Tagovi

Republički zavod za statistiku Anketa Poljoprivrednici Gazdinstva Srbija


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.