Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest
  • 25.12.2022. 16:30

APPRRR izdala važnu obavijest u vezi rada AGRONET-a i uvođenja eura

Između ostalog u obavijesti stoji da od 31.12.2022. od 17:30 sati do 9.1.2022. AGRONET sustav neće biti dostupan.

Foto: Depositphotos/LukaFunduk
  • 4.992
  • 300
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) izdala je važnu obavijest za korisnike vezano uz uvođenje eura i dostupnost AGRONET sustava.

Kako navode, prilikom popunjavanja obrazaca (zahtjeva i izvještaja) te učitavanja popunjenih predložaka (primjerice tablica) u AGRONET modulu Ruralni razvoj od 1. siječnja 2023. iznose i ostale vrijednosti koje se izražavaju kroz novčane jedinice potrebno je unijeti u eurima (EUR). 

"U slučaju da su ti iznosi u pravnim instrumentima (na primjer u ponudi, računu itd.) izraženi u kunama potrebno je te  odnosno ostale vrijednosti koje se izražavaju kroz novčane jedinice preračunati po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 te ih unijeti u eure", objavili su.

Kažu kako se preračunavanje sukladno članku 14. Zakona izvršava primjenom punoga brojčanog iznosa fiksnog tečaja konverzije (7,53450). "Zaokruživanje dobivenog iznosa se vrši u skladu s matematičkim pravilima zaokruživanja, pri čemu se dobiveni rezultat zaokružuje na dvije decimale, a na temelju treće", objavili su.

Ako su iznosi u pravnim instrumentima izraženi u stranoj valuti (ako nisu izraženi u eurima), potrebno je preračunati te iznose u eure po tečaju koji je Europska središnja banka odredila prije 1. siječnja godine u kojoj se podnosi zahtjev/obrazac, napominju iz APPRRR-a

Izdali su i sljedeće napomene vezane za dostupnost sustava AGRONET:

  • Od 27.12.2022. od 15:00 sati do 9.1.2022.  u AGRONET sustavu, modulu ruralni razvoj na kartici Odluke/Ugovori neće biti moguće prihvaćati Odluke o isplati i Odluke o isplati predujma te učitavati prigovore. Dani preostali za prihvaćanje odluke/ulaganje prigovora za pojedinu Odluku na dan 27.12.2022. nastavit će se brojiti od dana 9.1.2022.
  • Od 31.12.2022. od 15:00 sati u AGRONET sustavu, modulu Ruralni razvoj na kartici Odluke/Ugovori neće biti moguće zaprimati, prihvaćati bilo koji tip Odluke ili učitavati prigovore.
  • Od 31.12.2022. od 17:30 sati do 9.1.2022. AGRONET sustav (SVI moduli) neće biti dostupan.

U slučaju da se AGRONET sustav pusti ranije u rad na stranicama APPRRR-a bit će o tome postavljena obavijest.


Tagovi

APPRRR Obavijest AGRONET Euro Tečaj konverzije


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić