Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometna nesreća
  • 11.01.2019. 16:30

Automobilom udario u traktor, vozači imali istu količinu alkohola u krvi

Ne staju crne vijesti ni kad je promet u pitanju...

Foto: Bigstockphoto/shapicingvar (ilustracija)
  • 713
  • 52
  • 0

Nažalost, ne smanjuju se ni crne vijesti kada je promet u pitanju. Naime, kako je izvijestila Policijska uprava međimurska, u četvrtak, 10. siječnja oko 18,30 sati na državnoj cesti između Čakovca i Nedelišća, na nadvožnjaku, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 58-godišnjak s područja Varaždinske županije, upravljajući kad je u krvi imao 0,94 g/kg alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste (nadvožnjak, kolnik mokar) te vidljivosti (noć), zbog čega je vozilom udario u traktor pokusnih pločica, s kojim je ispred u istom smjeru, kad je u krvi imao 0,94 g/kg, upravljao 49-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca.

Uslijed udara oba vozila su odbačena van kolnika te su udarila u metalnu zaštitnu ogradu. Vozilom hitne pomoći 58- godišnji vozač prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u prometnoj nesreći zadobio lake tjelesne ozljede.

U vremenu od 18,45 sati do 20,20 sati za vrijeme obavljanja očevida promet je na navedenoj dionici ceste bio zatvoren te se odvijao obilazno. Oba vozača će biti prekršajno sankcionirana.

Od siline udarca traktor se prepolovio, dvoje završilo u bolnici

Šrošlu su godinu, također, obilježile brojne nesreće u kojima su sudjelovali i traktoristi. Šokirala nas je nesreća iz požeškog kraja u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. 

Traktor kojim je upravljala ženska osoba kretao se iz Požege prema Alilovcima. Vozačica je krenula skretati ulijevo na poljski put, ali je u tom trenutku vozač VW Caddyja požeških registarskih oznaka krenuo obilaziti traktor te je došlo do strašnog udarca. Od siline udarca traktor je puknuo doslovno popola. 

Teške ozljede zadobio je lani i 23-godišnji traktorist u prometnoj nesreći u Klokočeviku. Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo jer je 27-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, zbog neprilagođene brzine, udario prednjim dijelom vozila u prikolicu traktora, koji se kretao ispred njega, a kojim je upravljao 23-godišnjak.


Tagovi

Prometna Traktor Ozljede Nesreća


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/