Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinogradarstvo
  • 06.07.2013.

Bayer CropScience održao "Dane vinograda"

Dani vinograda održani u vinogradima U Kutini na više lokacija

  • 527
  • 60
  • 0

BAYER-ova paleta pripravaka zaštitnih sredstava protiv plamenjače, crne pjegavosti, pepelnice, sive pljesni, crvene paleži, grinja, grožđanih moljaca i korova uz pravodobno i pravilno doziranje jamči i količine i kvalitetu grožđa u svakom vinogradu...

Potvrđena je maksima najboljih vinara i enologa da proizvodnja vrhunskog vina počinje još u vinogradu. Najvažnije je lozu održati zdravom od početka vegetacije do početka šare grožđa i obraniti je od napada niza teških bolesti i opasnih štetočinja.

Provjera djelotvornosti Bayerovih zaštitnih sredstava održana je na Danima vinograda i u Kutini. Počela je s okupljanjem i obilaskom vinograda obitelji Vajda u Graberskom brdu, zatim kod obitelji Voštinić i Miklaužić a na kraju gosti su imali prigodu pogledati rezultate pokusa u vinogradima obitelji Kašner.

Bayer-ov program zaštite vinove loze u vinogradu pozvanim vinogradarima, stručnjacima i gostima predstavili su Renata Dejanović, dipl ing. agr. i Petar Živković.

Program se kontinuirano provodio od početka Travnja pa sve do početka Srpnja mjeseca preparatima protiv plamenjače (Antracol WG, Antracol Combi, Mikal premium i Profiler), pepelnice (sumporni pripravci, Folicur, Nativo i Falcon) a protiv sive plijesni Teldor. Rezultati opita potvrđuju očekivanja da će poduzete mjere s Bayerovim sredstvima zaštite u vinogradima kod svih zasijanih sorti od Škrleta (autohtone sorte Sisačko-moslavačke županije), Crnog Pinota i Graševine, Muškata Ottonela, Sauvignon blanca i Chardonnaya osigurati i ove godine vrhunska vina unatoč problemima koje su ih pogodile kao što su tuča a zatim i oborine u neprimjerenim količinama.

U nastavku teksta pogledajte fotogaleriju s Dana vinograda

Autor: Zlatko Pavošević


Tagovi

Bayer CropScience Zaštita vinograda Zaštitna sredstva Vinogradarstvo Proizvodnja vina


Autor

Zlatko Pavošević

Više [+]

Zlatko je ortodoksni Grafičar, dugogodišnji agro empiričar, jedan od osnivača poljoprivrednih časopisa Nova zemlja i Agroglas ... a navija za najbolji poljoprivredni portal ... ili ukratko "iz mire tri Pavoša vire" :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije