Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća u lovu
  • 14.01.2019. 20:25

Biskup promašio divlju svinju pa pogodio kolegu lovca

Istragom je utvrđeno da su obojica sudjelovala u organiziranom i prijavljenom lovu i da su bila na susjednim čekama, udaljenim oko 90 metara.

Foto: Bigstockphoto/GSshot
  • 1.143
  • 211
  • 0

Da dolazi do nesreća u lovu nije rijetkost čuti, pogotovo u zadnjih nekoliko mjeseci gdje se dogodilo više stradavanja lovaca, i to od svojih kolega. Tako je prošloga petka u lovu kod Kraljeve Velike, nedaleko od Lipovljana, metkom iz lovačke puške pogođen drugi lovac, 64-godišnjak.

Zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, protiv 58-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu Sisku.

Teško ozlijeđen u lovu, ranio ga kolega lovac

Bili u susjednim čekama

Iz lovačkog karabina 58-godišnjak je pucao u divlju svinju, koju je promašio, a puščano zrno pogodilo je u natkoljenicu 64-godišnjaka.

Večernji list doznaje da se radi o bjelovarsko-križevačkom biskupu, Vjekoslavu Huzjaku (58), koji je inače strastveni lovac, te da je sudjelovao je u organiziranom i prijavljenom lovu te su se, prema policijskom pripćenju o događaju u kojem nije naveden identitet biskupa, on i drugi lovac nalazili na susjednim čekama udaljenima oko 90 metara. 

Ranjenom lovcu liječnička pomoć pružena je u Kliničkoj bolnici Dubravi, gdje su mu utvrđene teške ozljede, koje nisu opasne za život.

Huzjak nije bio pod utjecajem alkohola, a oduzeto mu je oružje koje je imao u lovu. Zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, protiv 58-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava Općinskome državnom odvjetništvu Sisku.


Tagovi

Nesreća Lov Pucao u kolegu Lovac Biskup


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]