Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bregzit
  • 19.08.2019. 19:00

Bregzit bez dogovora uzrokovaće nestašice goriva, hrane i lekova?

Sandej Tajms (Sunday Times) navodi da je dobio dokument sastavljen ovog meseca u kancelariji vlade pod šifrom "Operacija Yellowhammer". Ovim bi Bregzit bez dogovora mogao dovesti Veliku Britaniju u katastrofalni kolaps!

Foto: Depositphotos/Shigapov
  • 65
  • 2
  • 0

Velika Bitanija mogla bi se suočiti sa nestašicom goriva, hrane i lekova ako napusti EU bez prelaznog sporazuma, a što će dovesti do zagušenja luka i postavljanja tvrde granice u Irskoj, navodi u nedelju Sandej Tajms, pozivajući se na klasifikovan vladin izveštaj koji je 'procureo' do tog medija.

Sandej Tajms navodi da je dobio dokument sastavljen ovog meseca u kancelariji vlade pod šifrom "Operacija Yellowhammer". Ovim bi Bregzit bez dogovora mogao dovesti Veliku Britaniju u katastrofalni kolaps!

Navodi se i da 85% kamiona koji koriste glavni prelaz na La Manšu (La Manchu) "neće biti spremni" za francusku carinu, što će značiti poremećaj rada u lukama i to će verovatno trajati oko tri meseca pre nego što dođe do poboljšanja.

"Ovaj dosije predstavlja planove Vlade kako bi se izbegao katastrofalni kolaps državne infrastrukture", piše Sandej Tajms.

Vlada takođe veruje da će tvrda granica između britanske provincije Severne Irske i Republike biti verovatna, jer će se trenutni planovi za izbegavanje široko rasprostranjenih provera pokazati neodrživima, navodi The Times, komentarišući i da taj "osetljivi" dokument daje najcelovitiju procenu spremnosti Velike Britanije za Bregzit bez dogovora.

Dodaju i da je tu reč o rizicima Bregzita bez dogovora, te da su prognoze koje je izradila vladina kancelarija najverovatniji "udari", a ne najgori scenarijo za Veliku Britaniju.


Tagovi

Bregzit Nestašica Velika Britanija Bez sporazuma Operacija Yellowhammer


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!