Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Corteva Agriscience
  • 06.10.2019. 09:00
  • Međimurska, Sveti Martin na Muri

Corteva jedina istraživačka tvrtka posvećena agraru s naglaskom na zdravstveno prihvatljivu hranu

S ponosom mogu istaknuti da je kompanija Corteva Agriscience proglašena za kompaniju s jednom od najvećih istraživačkih linija, istaknuo je Boris Paradžik, menadžer u kompaniji Corteva Agriscience.

Foto: Damir Rukovanjski, Igor Čolaković
  • 540
  • 52
  • 0

Spajanjem kompanija Dow AgroSciences Du PontCrop Protection, Dow AgroSciences i DuPont Pioneer 2017. godine formirana je nova kompanija DowDuPontTM, iz koje je ove godine izdvojen njen poljoprivredni ogranak. Nastala je tako nova, nezavisna poljoprivredna kompanija - Corteva Agriscience, vodeća kompanija u segmentu poljoprivrede, i to u područjima tehnologije proizvodnje sjemena, zaštite bilja i digitalne poljoprivrede.

"Corteva Agriscience danas je na globalnoj razini jedina istraživačka kompanija koja je isključivo posvećena agraru, s naglaskom na sjemenarstvo, zaštitu usjeva te na digitalnu poljoprivredu. U Republici Hrvatskoj registrirani smo na osnovi registracije tvrtke Pioneer sjeme d.o.o., koja je također dio kompanije Corteva Agriscience. Poslujemo preko nacionalnih distributera, tvrtki AgroChem MAKS i Chromos Agro. S ponosom mogu istaknuti da je kompanija Corteva Agriscience proglašena za kompaniju s jednom od najvećih istraživačkih linija. Naime, već su kompanije koje su se udružile u novu tvrtku, posebice posljednjih godina, izuzetno puno ulagale u istraživanja, a sada su nam otvorene nove mogućnosti za istraživanje, razvoj i tehnološke inovacije, koje će našoj kompaniji omogućiti da oblikuje tržište te da postane vodeća kompanija u segmentu poljoprivrede, u oblasti tehnologije proizvodnje sjemena, zaštite bilja te digitalne poljoprivrede", istaknuo je Boris Paradžik, menadžer u kompaniji Corteva Agriscience.

Posvećenost proizvodnji zdravstveno prihvatljive hrane

Govoreći na nedavnoj Food Chain akademiji, koju je tvrtka Corteva organizirala u Toplicama Sveti Martin, Boris Paradžik je posebno istaknuo posvećenost ove kompanije zdravstvenoj ispravnosti hrane.

Corteva: Želimo pomoći farmerima da zarade te proizvedu sigurnu i zdravu hranu

"Naše proizvođače nastojimo što bolje educirati o važnosti zdravstveno prihvatljive hrane u cijelom lancu od polja do stola, posebice o ostatcima pesticida u plodovima koje proizvode. U našoj kompaniji trudimo se obogatiti živote onih koji proizvode i onih koji konzumiraju poljoprivredne proizvode, pružiti im ekološku podršku i nuditi najbolja rješenja koja će konzumentima osigurati zdravu hranu, a poljoprivrednim proizvođačima veću produktivnost i naravno, profit.

Proizvođačima nudimo alate koji će im u tome pomoći. Budući da su to prilično kompleksne formule i složeni procesi želimo ih približiti proizvođačima hrane, kako bi mogli što bolje razvijati svoju proizvodnju na način na koji to od njih zahtijevaju sve rigorozniji propisi. Imamo još mnogo novih molekula koje su adaptirane prema zahtjevima Europske unije, odnosno, drugih tržišta", rekao je Boris Paradžik, naglasivši kako i proizvođači hrane postaju sve svjesniji važnosti ovakve proizvodnje.

Proizvođači moraju odgovoriti na novi trend

Javnost je, posebice posljednjih godina, sve više senzibilizirana, kupci traže zdravstveno prihvatljivu hranu, sa što nižom razinom rezidua, pa sve više trgovačkih lanaca uvodi i sekundarne restrikcije, kako bi povećali svoju konkurentsku prednost.

"Taj je trend vrlo izražen i poljoprivredni proizvođači na njega moraju odgovoriti, žele li opstati i svoje proizvode plasirati na tržište. Razgovarajući s kolegama iz distributerskih kuća uviđamo da se to sve više akceptira. Iako trgovački lanci kod nas još uvijek nisu toliko uključeni, i oni sve više kopiraju standarde iz svojih matičnih zemalja i na našem tržištu uvode nova ograničenja, koja su ionako već prilično velika. Neki su trgovački lanci u tom smislu i rigorozniji od europskog zakonodavstva. Javnost je jako osjetljiva, riječ je o apsolutnom trendu i proizvođači će se morati pridržavati tih pravila, jer će u protivnom gubiti poziciju na tržištu", istaknuo je Boris Paradžik, koji je pozvao naše poljoprivredne proizvođače da kontaktiraju njihove distributere i prodajne timove kako bi im ponudili rješenja ekspertnih timova tvrtke Corteva Agriscience u proizvodnji zdravstveno prihvatljive hrane.


Tagovi

Corteva Agriscience Boris Paradžik Istraživanje Zdravstveno prihvatljiva hrana


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]