Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 16. Donjogradska kobasijada
  • 02.03.2019. 07:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Darinko Mikulić ima najbolju kobasicu, a OPG Vranješ kulenovu seku!

U Osijeku je održana 16. Donjogradska kobasijada te 10. ocjenjivanje ocjenjivanje kulenove seke, dakle autohtonih slavonskih suhomesnatih proizvoda.

Foto: Youtube/screenshot
  • 622
  • 77
  • 0

U Osijeku je održana 16. Donjogradska kobasijada te 10. ocjenjivanje ocjenjivanje kulenove seke, dakle autohtonih slavonskih suhomesnatih proizvoda. Naravno da su se i ovoga puta, nakon ocjenjivanja i proglašenja najboljih ovogodišnjih proizvoda svi izloženi, ukusni eksponati na osječkoj Olimpiji na kraju u slast i pojeli.

Ove godine okupilo 90-ak malih proizvođača kobasica i kulenovih seka.

Jedan uzorak stigao i iz Njemačke

Jakov Čović, tajnik Udruge Donjogradski kobasičari rekao je kako je ove godine pristiglo "43 uzorka kulenove seke i 47 uzoraka kobasica. Uzorci su stigli iz svih slavonskih županija, a tradicionalno imamo goste iz Bosanske Posavine. Imamo natjecatelje i iz Zagreba, Bjelovara, Čažme itd. Kada smo krenuli s tim, skupili smo se iz šale, danas na ovoliki broj uzoraka mislim da smo nešto postigli."

"Svaki od proizvoda je trebao biti ocijenjen kroz niz parametara, primjerice čvrstoća, izgled vanjske površine, jedrina, izgled presjeka, okus, miris... Brendiranje kobasice i kulenove seke je jedna velika šansa za nas", rekao je Goran Kušec, predsjednik Ocjenjivačkog suda.

Ovogodišnju konkurenciju proširio je čak jedan uzorak iz njemačkog Pforzheima, dugogodišnjeg grada prijatelja Osijeka. Ipak, naslovi su ovog puta ostali u domaćem okruženju, jer je najbolju kobasicu ove godine napravio Osječanin Darinko Mikulić, a kulenovu seku OPG Vranješ iz Josipovca.


Tagovi

Donjogradska kobasijada Osijek Kulenova seka Kobasice Ocjenjivanje Nagrada


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]