Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonci 2030.
  • 09.12.2021. 17:00

Denis Čupić: Trgovci žele imati domaću robu na policama

Kako će izgledati Slavonija na koncu ovog desetljeća? Odgovore tražimo od onih koji nose važan dio njenog identiteta i ekonomije – proizvođača hrane, te vodećih domaćih stručnjaka.

Foto: Agroklub
  • 240
  • 12
  • 1

Na pragu smo novog programskog razdoblja Zajedničke poljoprivredne politike EU. Što nas na tom putu čeka s aspekta boljih poljoprivrednih praksi, održivosti proizvodnje i ispunjenja klimatskih ciljeva, saznajemo od vodećih domaćih stručnjaka.

"Vjerujte mi, hrvatski bi trgovci htjeli imati domaću robu na policama, jer je jednostavnija za dobavu, manji je rizik gubljenja kvalitete robe u transportu, kao i rizik povrata i volatilnost ponude na policama“, kaže Denis Čupić, predsjednik Udruge trgovine i logistike koja okuplja 50-tak tvrtki prehrambene i neprehrambene trgovine, koje su glavni subjekti unutar nabavnog lanca.

Svaka od članica Udruge trgovine i logistike bi itekako pozdravila jake privatne sustave koji bi mogli okupiti stotinjak i više proizvođača, koji mogu organizirano s jednim kontaktom rješavati veliki dio svoje dobave, nastavlja on i tvrdi da će za to nama u Hrvatskoj trebati minimalno 10 do 15 godina, ako postignemo konsenzus i počnemo takav jedan sustav jačati.

Kao jedan od prvih koraka, smatra Čupić, trebalo bi biti jačanje regionalnih centara, kao i centara kompetencije koji bi jačali onu proizvodnju koju određena regija ima.

Više o ovoj i drugim temama, doznat ćemo uskoro na konferenciji Slavonija 2030. iz perspektive poljoprivrednika“ koja je dio serijala događaja Europske komisije o budućnosti Europe.

Prijenos događaja možete pratiti 16. prosinca 2021. uživo putem interneta od 10:30 na YouTube kanalu i društvenim mrežama Agrokluba.

Online konferenciju “Slavonija 2030 iz perspektive proizvođača hrane” organiziraju Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH) i Agroklub, informacijski sustav u poljoprivredi uz pokroviteljstvo Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Događaj sponzoriraju tvrtke Petrokemija d.d. iz Kutine te Jerković d.o.o. iz Koške. 


Tagovi

Udruga trgovine i logistike Denis Čupić Slavonija 2030


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.


Partner

Slavonija 2030

31000 Osijek, Hrvatska
e-mail: info@agroklub.hr web: https://www.agroklub.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]