Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rebalans proračuna
  • 18.06.2021. 15:20

Dodijeljeno dodatnih 786 miijuna kuna za ruralni razvoj

Pri osiguravanju nacionalnog udjela istovremeno se povećavaju sredstva u okviru Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za 700 milijuna kuna.

Foto: Lucija Bencarić
  • 4.958
  • 394
  • 0

Na sjednici Hrvatskog sabora usvojen je rebalans Državnog proračuna kojim je Ministarstvu poljoprivrede dodijeljeno dodatnih 110 milijuna kuna, od čega se čak 86 milijuna odnosi na nacionalni udio sufinanciranja od 15 posto u provedbi mjera Programa ruralnog razvoja.

Također, pri osiguravanju nacionalnog udjela istovremeno se povećavaju sredstva u okviru Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za 700 milijuna kuna, stoji u priopćenju resornog Ministarstva. 

"Vlada Republike Hrvatske uvijek pronalazi sredstva kako bi mogla podržati i pratiti investicijski ritam hrvatskih poljoprivrednika", istaknula je ministrica poljoprivrede Marija Vučković dodavši kako su investicije u poljoprivredu sve brže i vrijednije, unatoč tržišnim poremećajima u ovoj i prošloj godini. "To je rezultat, prije svega, vrijednog, napornog i sve uspješnijeg rada hrvatskih proizvođača i prehrambene industrije“, dodala je.

Što se tiče ostalih dodijeljenih sredstava, ona su namijenjena za pojačane kontrole u cilju osiguravanja zaštite zdravlja građana i sigurnosti hrane te za hitne reakcije u tržišno osjetljivim sektorima kao što su pčelarstvo i proizvodnja šećerne repe.


Tagovi

Rebalans Program ruralnog razvoja Ministarstvo poljoprivrede Europski poljoprivredni fond


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]