Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 23.02.2023. 10:30

Dodjela plastenika u dvije bh. općine - prijave u toku

Projekat nabavke obuhvata ukupno 30 plastenika i opreme. Aplicirati ne mogu oni koji su u posljednje tri godine dobijali donacije

Foto: Depositphotos/nikola31
  • 754
  • 54
  • 0

U saradnji s Muslim Aid Association, dvije bh. općine raspisale su javne pozive za podnošenje zahtjeva za dodjelu plastenika sa sadnim/sjemenskim materijalom, sistemom za navodnjavanje i dodatnom opremom.

Projekat nabavke ukupno 30 plastenika i opreme, sufinansiraju općine i nevladina organizacija sa po 40 posto, a krajnji korisnik 20 posto od ukupne cijene. Pravo učešća nemaju zaposlenici i članovi uže porodice zaposlenika Muslim Aid Association i općina.

Za Varešane 20 plastenika

U Varešu će dodijeliti 20 plastenika od 100 m2. Aplicirati mogu socijalno i materijalno ugrožene osobe i mladi s područja ove općine koji posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili zemljište u vlasništvu članova uže porodice po pravoj liniji (majka, otac, djed...), kao i zemljište ustupljeno na korištenje ili uzeto u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Pravo na dodjelu plastenika s dodatnom opremom nemaju osobe koje su dobile donaciju iz oblasti poljoprivrede od Općine, nadležnih ministarstava, humanitarnih i drugih organizacija u zadnjih tri godine. Obrasce zahtjeva za prijavu možete preuzeti ispod ovog teksta, te ih zajedno sa dokumentacijom predati u zatvorenoj koverti na protokol općine Vareš s naznakom "Prijava na javni poziv za dodjelu plastenika i opreme".

Rok za podnošenje zahtjeva je 15 kalendarskih dana, od dana objavljivanja javnog poziva, odnosno do 6. marta 2023. do 15 sati.

Jezero sufinansira 10 plastenika

U općini Jezero će biti dodijeljeno 10 plastenika od 100 m2. Pravo učešće imaju prioritetne kategorije stanovništva - nezaposlene osobe ili osobe s minimalnim primanjima i mladi s područja ove općine koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili njihovi uži članovi porodice kao i zemljište ustupljeno na korištenje ili u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Oni, koji su u posljednje tri godine dobili donaciju iz oblasti poljoprivrede nemaju pravo učešća, kao ni osobe koje u svome vlasništvu ili u vlasništvu članova porodice imaju više od 100 m2 plastenika.

Obrasci zahtjeva za prijavu mogu se preuzeti ispod ovog teksta, a obrazac izjave zatražite u prijemnoj kancelariji općine Jezero. Zajedno sa dokumentacijom predaju se u zatvorenoj koverti na protokol općine s naznakom "Za javni poziv za dodjelu plastenika i opreme". Rok za apliciranje je 30 dana od dana objavljivanja, odnosno do 15. marta ove godine.


Dokumenti


Tagovi

Plastenici Oprema Poljoprivreda Sufinansiranje Nabavka plastenika Vareš Jezero Muslim Aid Association


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete