Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PPO Lješnjak
  • 06.12.2015. 07:35

Dodjela zakupa državnog zemljišta u Našicama

Agencija za poljoprivredno zemljište dodijelila je 90 hektara državnog zemljišta na korištenje Tvrtki PPO Lješnjak iz Orahovice.

Foto: depositphotos.com
  • 349
  • 35
  • 0

Agencija za poljoprivredno zemljište je, na temelju provedenog javnog poziva od 12. svibnja 2015. godine, donijela odluke o dodjeli zakupa poljoprivrednog zemljšta u vlasništvu RH na području Našica u Osječko-baranjskoj županiji. Odabrani ponuditelj za svih pet proizvodno-tehnoloških cjelina je:

  • Tvrtka PPO Lješnjak d.o.o iz Orahovice, Stjepana Mlakara 5, osnivač koje je Poljoprivredno - poduzeće Orahovca d.o.o.

Nekretnine ne nalaze u katastarskim općinama Vukojevci i Ceremošnjak, a ukupna površina im je gotovo 90 hektara. Zakup je dobiven na 50 godina.

Zakljupljena državna zemlja ne smije se davati u zakup trećim osobama

"Odluka kojom se odlučuje o vlasničkim i drugim stvarnim pravima na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske nije upravni akt, već akt poslovanja vlasnika koji raspolaže svojim nekretninama. Akti poslovanja ne mogu se pobijati i biti predmetom preispitivanja u posebnom postupku.

Međutim, sudionici javnog poziva koji smatraju da su povrijeđena pravila javnog poziva ili iz drugih zakonom predviđenih razloga, mogu pred sudom pobijati ugovor o zakupu sklopljen s trećom osobom i tada će se u okviru tog postupka preispitati postupak javnog poziva i donošenje same odluke o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske", doznajemo u Agenciji za poljoprivedno zemljište.

Eventualne nepravilnosti mogu se prijaviti APZ-u

Fizičke i pravne osobe koje imaju pravni interes mogu izvršiti uvid u dokumentaciju predmetnog javnog poziva u Agenciji za poljoprivredno zemljište, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 78, uz prethodnu najavu na e-mail: ured.ravnateljice@zemljiste.mps.hr.

Detaljnije podatke o zakupljenim cjelinama možete pogledati na stranici APZ-a, a teksta javnog poziva možete se podsjetiti ispod ovoga teksta.

Foto: depositphotos.com


Dokumenti


Tagovi

Dodjela zakupa Našice Osječko-baranjska županija PPO Lješnjak Orahovica Poljoprivredno-poduzeće Orahovica d.o.o. Katastarska općina Vukojevci Ceremošnjak Pravni interes


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]