Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prometna nesreća
  • 10.05.2018. 12:30

Dva vozača ozlijeđena u prevrtanju traktora, netko po Vetovu krade priključke IMT-a

Policijska izvješća i dalje su puna prometnih nesreća, ali i krađa kojima je poveznica traktor.

Foto: Osječko-baranjska policija
  • 4.651
  • 269
  • 0

Nesreće s traktorima i dalje pune izvješća policijskih postaja. Tako se jučer, 9. svibnja oko 12.35 sati u ulici Eugena Kvaternika u Lepoglavi, dogodila prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Kako navodi varaždinska policija, neregistriranim traktorom je Kvaternikovom ulicom upravljao 78-godišnjak. Upravljao je unazad u nizbrdici te je izgubio nadzor nad traktorom i sletio u lijevo, te je zadnjom stranom priključka na traktoru udario u betonsku ogradu, nakon čega se traktor prevrnuo na desni bok. Vozač traktora je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Samo dan ranije, oko16 sati u šumi u blizini mjesta Tisovac, došlo je do prevrtanja traktora, kojom prilikom je jedna osoba teško ozlijeđena. Provedenim očevidom policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su utvrdili da se prevrtanja traktora, kojim je  upravljao 65-godišnjak, a s kojim se u kabini nalazio i 71-godišnjak, dogodilo iz razloga što je na nizbrdici, u jednom trenutku došlo do naglog ubrzanja kretanja traktora, kojom prilikom je traktor prednjim dijelom je udario u drvo, a nakon čega je došlo do prevrtanja traktora na lijevu stranu.

Tko krade traktorske priključke?

U ovom događaju teške tjelesne ozljede je zadobio 71-godišnjak, kojem je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Novoj Gradiški, gdje je i zadržan na daljnjem liječenju. Policija o ovom događaju podnosi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

U petak, 4. svibnja, policijskim službenicima Požeško-slavonske policije 66-godišnjak je prijavio da mu je u razdoblju od 30. travnja do 4. svibnja 2018., u Vetovu iz neograđenog vrta nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio traktorsko priključno vozilo - poluprikolicu marke "IMT" čija se vrijednost procjenjuje na oko dvanaest tisuće kuna.

U subotu, 5. svibnja, policijskim službenicima i 57-godišnjak je prijavio da mu je u razdoblju od siječnja 2017., do 5. svibnja 2018.,  u Vetovu iz neograđenog prostora okućnice nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio traktorski priključak – kultivator marke "IMT" čija se vrijednost procjenjuje na oko četiri tisuće kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela "Krađa".

Edukativno predavanje 

U Dalju je, pak, prilikom obavljanja tehničkog pregleda traktora i traktorskih priključaka na terenu koji su obavljali djelatnici stanice za tehnički pregled vozila "Centar" Josipovac  policijski službenik postaje Prometne policije osječko-baranjske održao edukativno predavanje vozačima, vlasnicima poljoprivrednih traktora i priključnih vozila, gdje je tema predavanja bila:

  • Važnost dnevnog preventivnog tehničkog pregleda traktora i traktorskih  priključaka od strane vozača traktora;
  • Poseban oprez i uloga "mrtvog kuta“ prilikom skretanja;
  • Uključivanje u promet vozača traktora nakon obavljanja radova na polju;
  • Uklanjanje blata s kotača vozila;
  • Prijevoz tereta i ljudi u priključnom vozilu;
  • Važnost ispravnosti signalizacije, posebno u večernjim tj. noćnim satima  posebno na stražnjem dijelu vozila;
  • Vožnja pod utjecajem alkohola.

Tagovi

Nesreća Krađa Traktor Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.