Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 09.03.2018. 16:30

Dvoznamenkasti rast za Lemken - prodaja od 360 milijuna eura

Tvrtka Lemken ostvarila je prodaju od 360 milijuna eura prošle godine, a izgledi upućuju na to da će i ova godina biti uspješna.

Foto: Lemken
  • 368
  • 36
  • 0

Da se poslovno okruženje, kada je riječ o poljoprivrednoj mehanizaciji, popravilo, svjedoči tvrtka Lemken, koja je ostvarila povećanje prodaje za 11% u odnosu na prethodnu godinu. Prevedeno u eure, to iznosi 360 milijuna. Prodaja se posebno popravila u Istočnoj Europi, gdje je izvozni udio Lemkena 77%. Veliki uspjeh napravljen je u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, ali i u SAD i Kanadi, dok je u Ujedinjenom Kraljevstvu poslovanje prošireno.

Prodajom otvorena nova radna mjesta

Prodaja je bila odlična u svim grupama proizvoda. Rast je bio posebno jak u kategoriji plugova i kompaktnih drljača. Prodaja sijačica, kultivatora i terenskih prskalica bila je jednako uspješna. Ovo je kao rezultat donijelo i dodatno zapošljavanje, pa Lemken na kraju godine ima ukupno 1.470 zaposlenih, koji su visoko kvalificirani, čime je zadržan kontinuitet.

"Zaista smo sretni što se ekonomija oporavila. Zbog izuzetne posvećenosti naših zaposlenika, proizveli smo više strojeva, nego što je bilo planirano. Zahvalni smo i našim zastupnicima, koji su nam pružili podršku u prodaji i servisu", rekao je direktor Entoni van der Lej  (Anthony van der Ley).

Lemken
Lemkenova prskalica Albatros

Uloženo sedam milijuna eura prošle godine

Ulaganja Lemkena u prošloj godini iznose sedam milijuna eura, a investicije su najvećim djelom bile u nove strojeve i alate. Daljni projekti, koji su planirani za ovu godinu, vezani su uz optimizaciju proizvodnih procesa, a samim time i na kvalitetu i pouzdanost. Tvrtka će se usmjeriti na suvremenu proizvodnu tehnologiju i poboljšati međusektorsku suradnju u tom kontekstu. Očekuje se i novih 60 radnih mjesta u proizvodnom centru Alpen. 

Novi proizvodi u 2018. godini su: precizna sijačica Azurit, četvorostruki Karat 12 kultivator, prskalice Primus i Albatros s Face Lift i CCI 1200 ISOBUS terminalom.

Očekuje se uspjeh i u 2018. godini

U tvrtki vjeruju da su izgledi za 2018. godinu pozitivni, jer već imaju narudžbe koje najavljuju pozitivan rast.  I dalje postoji velika potražnja za modernim poljoprivrednim tehnologijama u istočnoj Europi, prije svega u Rusiji. Zbog toga Lemken ispituje mogućnost proizvodnje u ovoj zemlji, kako bi bili dostupniji ovom tržištu. Očekuje se i rast u preostalim regijama: Njemačkoj i Centralnoj Europi, kao i oporavak francuskog tržišta.


Tagovi

Lemken Plug Drljača Prskalice Sijačica Anthony van der Ley Mehanizacija


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]