Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgajanje kanabisa
  • 26.06.2022. 18:00

Džim Beluši postao pravi poljoprivrednik - uzgaja marihuanu?

Jedna poseta je sve promenila. Danas Džim Beluši upravlja farmom od gotovo 40 hektara gde legalno uzgaja šest sorti marihuane.

Foto: Facebook/Belushi's Farm
  • 336
  • 112
  • 0

Glumac, komičar i muzičar Džejms Džim Beluši (James Jim Belushi) je zamenio Holivud za plantažu marihuane u južnom Oregonu u SAD. Sve je počelo kada su ga prijatelji pozvali da ih poseti na njihovom ranču i tada se zaljubio u prirodu Oregona, kupanje u reci i drugim blagodatima ovakvog života. 

Od gosta do uzornog farmera

Kupio je imanje od dva hektara u Eagle Pointu, a nekoliko godina posle povećao je površine za još 16 ha. Od slučajnog gosta postao je uzoran farmer i aktivan kada su u pitanju dešavanja u lokalnoj zajednici. Organizuje dobrotvorne koncerte za jačanje lokalne infrastrukture. Tako je pomogao obnovu mlina koji je izgoreo.

Prvobitna namera mu nije bila da se bavi poljoprivredom, ali je država Oregon 2014. godine legalizovala marihuanu i tu je Beluši video šansu. Započeo je 2015. godine sa 48 biljaka.

Sada ima oko 37 hektara zemljišta i legalni je uzgajivač šest sorti. Ima četiri savremena staklenika i zatvorene prostore, zapošljava 15 radnika. Imanje je snabdeveno opremom za sušenje, preradu i pakovanje.

Sve uzgaja prirodno

Na njegovim parcelama pasu komšijska goveda, a na imanju održava sastanke lokalnog udruženja stočara. Svake godine organizuje proslavu jesenje berbe kada dočekuju vlasnike drogerija i članove zajednice koji koriste marihuanu u Oregonu.

Ističe da sve uzgaja prirodno i da svaka sorta ima drugačiji efekat, a njemu je najvažnije da nekome može da pomogne. Ima i TV seriju na Discoveryju o svojoj farmi: "Growing Belushi." Prodaje i medicinski i rekreativni kanabis, kao i robu poput sladoleda Blues Brothers i CBD-a za kućne ljubimce.


Tagovi

Marihuana Uzgajanje konoplje Medicinski kanabis CBD Džim Beluši


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.