Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Akvizicija
  • 11.10.2021. 10:00

Eko Međimurje preuzelo Hittner - pokreću novi investicijski ciklus

Proces preuzimanja većinskog udjela u bjelovarskoj tvrtki Hittner za proizvodnju traktora, završen je prošli tjedan.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
  • 2.583
  • 326
  • 1

Eko Međimurje, vodeći metaloprerađivač u ovom dijelu Europe, prošli je tjedan završilo proces preuzimanja većinskog udjela u bjelovarskoj obiteljskoj tvrtki Hittner za proizvodnju traktora, kaže se u priopćenju objavljenom u ponedjeljak, u kojem nije navedena vrijednost transakcije. 

Obitelj Hittner ostaje u suvlasništvu kao manjinski udjelničar te s novim partnerom pokreće novi razvojni ciklus, objavljeno je iz te dvije tvrtke. 

Eko Međimurje posljednjih 30 godina proizvodi dijelove za širok spektar strojeva poput kabina, rezervoara, konzola te završno montirane strojeve za velike internacionalne kompanije - Liebherr, Komatsu, Caterpillar, Wirtgen i Rubble Master i dr.

Kompanija je osnovana 1906. godine, sjedište joj je u Šenkovcu pokraj Čakovca, a trenutno zapošljava 420 zaposlenika uz godišnji prihod na razini od 250 milijuna kuna. Već neko vrijeme, uz stalno širenje poslovanja i organski rast, traži partnerom s kojim će postići sinergiju i rast u novim tržišnim segmentima. 

Hittner je obiteljska tvrtka za proizvodnju šumskih i poljoprivrednih zglobnih traktora, poljoprivredne mehanizacije te rezervnih dijelova i zupčanika, koja je od 1987. godine do danas  prošla put od zanatske radionice do uspješne privatne tvrtke s 90 zaposlenih.

U Hittneru planiraju udvostručiti poslovanje u idućih 5 godina uz značajna ulaganja u proizvodne procese, razvoj novih tipova proizvoda te nova zapošljavanja, navodi se u priopćenju.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Eko Međimurje Hittner Akvizicija Proizvodnja traktora

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]